Smittede på fly fra Pakistan til København

Seks personer, der har været om bord på det samme fly fra Pakistan til København, er konstateret smittet med coronavirus.

(Arkiv) Flere passagerer, der 6. juni landede i Københavns Lufthavn, er konstateret smittet med coronavirus. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Seks personer, der har været om bord på det samme fly fra Pakistan til København, er konstateret smittet med coronavirus. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

- I vores arbejde med kontaktopsporing har der tegnet sig et mønster, hvor flere smittede har været om bord på det samme fly. Det drejer sig indtil videre om seks personer. Heraf har fire været smitsomme på det tidspunkt, hvor de har befundet sig ombord på flyet. Vi kan dog ikke udelukke, at vi i vores opsporingsarbejde finder flere, siger Anette Lykke Petri, konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Passagerer skal opspores

Styrelsen er nu i gang med at opspore andre passagerer fra flyet, der har siddet i nærheden af de fire smittede, og derfor potentielt kan være smittet.

- Vi har derfor fået udleveret passagerlisterne fra flyselskabet, og er i gang med at tage kontakt til personer, der har siddet i nærheden af de smittede på flyet, siger Anette Lykke Petri.

Der er tale om fly nummer PK8771 fra Islamabad i Pakistan, der er landet i Københavns Lufthavn den 6. juni 2020. Det er lovligt for rejsende med et såkaldt "anerkendelsesværdigt" ærinde i Danmark - eksempelvis forretningsrejsende eller ægtefæller - at rejse ind i Danmark fra Pakistian.

Først den 15. juni blev det obligatorisk at bære mundbind i danske lufthavne. Samme dag blev der etableret et testtelt i Københavns Lufthavn, hvor danskere frivilligt kan lade sig teste for coronavirus. Hensigten er, at udlændinge fra næste uge også skal kunne lade sig teste, når it-systemerne er klar til at lagre data for personer uden dansk CPR-nummer.

Personer, der har været ombord på det pågældende fly opfordres til at være ekstra opmærksomme på symptomer.

- Har man mistanke om, at man kan være smittet med Covid-19, opfordrer vi til, at man isolerer sig selv og booker en tid til test eller ringer til sin læge. Man skal ikke møde uanmeldt op i lægens konsultation, da man kan risikere at smitte andre i venteværelset, siger Anette Lykke Petri.

I forvejen opfordres rejsende, der kommer hjem fra udlandet, til at holde sig hjemme i 14 dage.

Opdatering 17/6: Artiklen er opdateret med oplysning, om at rejsende med et anerkendelsesværdigt formål gerne må rejse ind i Danmark.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk