Smittetal i Aarhus fortsætter med at stige - nærmer sig København

197 er registreret smittede med coronavirus de seneste tre dage i Aarhus.

Der er stadig mange unge blandt de smittede i Aarhus. Billedet her er fra en demonstration foran rådhuset i Aarhus mod forlængelsen af den virtuelle undervisning, mandag den 24. august 2020. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er ikke mere end en uge siden, at borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), inviterede til pressemøde sammen med myndighederne for at fortælle om en 'voldsom smittestigning'.

Tallene for borgere i Aarhus registreret smittede med coronavirus fra de seneste tre dage viser dog, at smitten fortsætter med at brede sig.

197 er registreret smittede med coronavirus de seneste tre dage i Aarhus. Til sammenligning er tallet 260 i København, men her er indbyggertallet dobbelt så højt.

I de samme dage for en uge siden var tallet 95 i Aarhus og 354 i København.

Alvorlig udvikling

Ved pressemødet i tirsdags meddelte man, at man især havde fokus på unge, da det var her, at stigningen i smitte var størst. Derfor nedsatte man en såkaldt ungekriseledelse, og man opfordrede unge til at overholde retningslinjerne.

Borgmester Jacob Bundsgaard har ikke ønsket at stille op til interview med DR Nyheder om stigningen i smittetallene.

Der er dog stadig mange unge blandt de smittede, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en mail til DR Nyheder.

- Udviklingen i Aarhus er alvorlig, og der er fortsat behov for at følge situationen tæt. Der er fortsat mange unge blandt de smittede. Vi vurderer løbende i samarbejde med Aarhus Kommune og Region Midtjylland, om nye tiltag skal sættes i værk, siger overlæge Charlotte Hjort, der er enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed

At der er fokus på smitte med coronavirus blandt unge i Aarhus, det viste sig også tydeligt i morges ved Aarhus Universitet.

Her blev der i morges klokken 9.00 kørt mobile testenheder ud. Allerede inden for den første time, efter de to testenheder åbnede, var alle tests revet væk.

Derfor måtte mange af de fremmødte vente forgæves.

Smitte som i august

Når man ser på grafikken over coronasmittede i Aarhus, viser den, at niveauet er på højde med begyndelsen af august, hvor der også var fokus på smitteudbrud i Aarhus.

Situationen fik den gang myndighederne til at indføre krav om mundbind i den offentlige transport, hvilket nu er blevet et nationalt krav.

Ser man på smittetallene for den seneste uge, er Aarhus nu også over flere end 100 smittede per 100.000 indbygger. Helt nøjagtigt er tallet 105,1.

Facebook
Twitter