Sms-kvitteringer kan koste dig dyrt

Får du besked, når dine sms'er er nået frem? Så kan det være smart at tjekke telefonregningen en ekstra gang, advarer Forbrugerrådet.

Hold øje med regningen, hvis du modtager kvitteringer, når dine sms'er når frem til vennerne. Det kan koste ekstra. (© Scanpix)

Et ekstra sms-gebyr breder sig i den danske telebranche. Får du en status på, om dine sms'er når frem til venner og familie, så kan det meget vel komme til at koste ekstra på telefonregningen.

I fredags indførte CBB Mobil gebyret. Selskabet tager nu 5 øre for hver kvittering.

- Vi har en omkostning, og derfor bliver vi nødt til at få penge hjem. Vi indfører det, fordi vi får pålagt en omkostning fra vores udbyder, Sonofon, siger CBB Mobils administerrende direktør, Lars Asger Petersen, til Mobilsiden.dk.

Hos Sonofon har man i flere år omkrævet gebyret - det koster 20 øre pr. sms-kvittering. Her ønsker pressechef Peter Glüsing ikke at kommentere sagen.

Klemmer penge ud af forbrugere

- Der er nogen, som har fundet en smart måde at klemme lidt flere penge ud af forbrugerne på. Det ville være lidt ligesom, hvis man betaler for at gå på toilettet, og så også skulle betale for det rindende vand og sæben og papiret, siger Martin Salamon, som er telepolitisk medarbejder ved Forbrugerrådet.

Det er ikke ulovligt at opkræve gebyret men Forbrugerrådet mener, at det er lidt af en smart fidus.

- Vi har fået henvendelser, hvor folk er blevet noget overrasket over, at de pludselig skal betale for noget, som tidligere var gratis, siger Martin Salamon, som mener, at mobilkunderne kan regne med endnu flere ekstra-gebyrer.

- Opfindsomheden kender ingen grænser på dette her område. Så vi kommer nok til at se mere til det, desværre, siger Martin Salamon.

Ingen ekstraudgift

Og rent faktisk koster det ikke teleselskaberne ekstra at sende sms-kvitteringerne, fortæller Torben Rune, som er direktør i telekonsulentvirksomheden Netplan.

- Der er ikke involveret ekstra ressourcer, personale, ekstra master eller andet. Så hvorfor man skal betale ekstra for at få en kvittering, synes jeg egentlig ikke er særlig logisk, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk