Snart kan du gå i byen, som du plejer: Her er de vigtige datoer

Nattelivet vender snart helt tilbage.

Når diskotekter og natklubber igen må åbne til september, har de været lukket i knap halvandet år. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Ritzau Scanpix)

Hvis du efterhånden har glemt, hvordan det føles at træde ind på yndlingsklubben, mærke bassen i brystet, og møffe sig frem mod baren eller ud på dansegulvet, er der godt nyt.

Fra 1. september må diskoteker og natklubber igen åbne efter knap halvandet års total nedlukning. Det fremgår af en politisk aftale, som et bredt flertal i Folketinget kom frem til i nat.

Det er godt, at der er en plan, selvom det kommer sent, siger Kirsten Munk Andersen, der er politisk direktør i brancheforeningen Horesta.

Kirsten Munk Andersen er politisk direktør i brancheforeningen Horesta.

- Det er glædeligt, at der nu er en plan for, at de kan åbne. Men det er sent, at de åbner, for man må sige, at rundt omkring i den hverdag, vi har nu, så er festerne gået i gang, hvad enten det er studenterfester, fodboldfester eller i private sammenhænge, siger hun.

- Og desværre er dem, der lever af at lægge professionelle rammer til fester, nogle af dem, der får lov til at åbne allersenest.

Få overblikket over de vigtige datoer for nattelivet her.

Før der kommer gang i byen, bliver der løbende slækket mere på restriktionerne for restauranter og barer.

Allerede fra i morgen bliver åbningstiden forlænget til midnat.

- Vi er sindssygt glade, siger Rob Wind, der er medejer af The Southern Cross Pub i København.

Desuden må man nu fortsætte udskænkningen helt frem til lukketid, og ikke kun til klokken 22, som har været reglen indtil i dag.

Og det er særligt vigtig nu, hvor EM i herrefodbold går igang i weekenden.

Rob Wind er medejer af The Southern Cross Pub i København.

- Vi får faktisk to timer ekstra. Vi kommer til at få flere personer ind, fordi kampene kan vises til slutningen med forlængedet spilletid og så videre, så det her betyder rigtig meget for os, siger han.

Fra på mandag skal man heller ikke længere have mundbind på, når man går ud.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk