Snart kan du gå til politiauktioner på nettet

Folketinget behandler i dag et forslag, der ville gøre det muligt for politiet at sælge hittegods over internettet

I øjeblikket venter hittegodset på at blive solgt de fysiske auktioner, men går Karen Hækkerups forslag igennem, kan det snart blive solgt på internetauktioner. (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

Hvis det står til justitsminister Karen Hækkerup, går der ikke længe, før du kan købe hittegods på online-auktioner. Folketinget behandler i dag et lovforslag, som hun har fremsat, der vil opdatere politiets beføjelser, når kommer til at sælge uafhentet hittegods.

- Det er en moderne opdatering af den måde, som politiet sælger hittegods på. I stedet for at have auktioner, hvor folk kan møde frem, vil vi gerne give politiet lov til at bortauktionere hittegods på internettet, forklarer Karen Hækkerup.

Ud til flere

Ifølge justitsministeren er det både smartere, nemmere og billigere med onlineauktionerne, og det vil give flere mulighed for at byde på hittegodset.

- Jeg tror, det har været en lukket kreds, der har gået til politiets auktioner, og nu vil vi gerne ud til flere. Det synes jeg i sig selv er en god ting, siger hun.

Gives til velgørenhed

Lovforslaget giver desuden udbyderen af auktionen muligheden for at give hittegodset, der ikke kunne sælges, til velgørenhed.

- Det er praktisk, at man kan give det væk til nogle mennesker, der har brug for det, i stedet for at man skal have tingene liggende eller destruere dem, siger justitsminister Karen Hækkerup.

Auktionshus bakker op

Forslaget bakkes op af Bengt Sundstrøm, der er ejer af Lauritz.com, som er Danmarks største online auktionshus.

- Vi synes, det er postitivt. Det er en del af de moderne tider, at mere og mere handel foregår på internettet, siger han.

FacebookTwitter