Snart muligt at låne Gyldendals bøger på eReolen

Efter to år er Gyldendals bøger tilbage på bibliotekernes ebogstjeneste efter nytår. Aftalen gælder et år.

Den indgåede aftale mellem Gyldendal og bibliotekernes eReolen betyder, at lånerne nu også kan finde ca. 6.000 Gyldendal-bøger. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Folkebibliotekernes ebogstjeneste, eReolen, og Gyldendal har indgået aftale om, at langt de fleste af forlagets e-bøger og lydbøger til børn og unge fremover kan lånes på biblioteket.

Lånerne har i to år ikke haft adgang til Gyldendals bøger via ebogstjenesten, men fra 1. januar bliver det igen muligt.

- Markedet for e-bøger har forandret sig i de to år, vi ikke har været med, og vi har samtidig som koncern investeret kraftigt i at digitalisere store dele af vores bagkatalog, siger Gyldendals forlagsdirektør, Elisabeth Nøjgaard.

- Nu er vi bedre rustet til at kunne agere mest hensigtsmæssigt på markedet. Det betyder, at vi nu har indgået en 1-årig aftale med eReolen.

Den nye aftale indebærer 6000 e-bøger fra Gyldendals bagkatalog og de fleste nyudgivelser i 2018.

Aftalen omfatter ikke voksen-lydbøgerne, fordi de har særlig kommerciel betydning, og fordi markedet udvikler sig meget dynamisk.

Gyldendal trak for to år siden sine bøger væk fra eReolen, fordi der var mere vækst i udlånet end i salget til det private marked.

Når Gyldendals bøger bliver tilgængelige, vil eReolen have i alt 25.000 e-bøger og 6500 netlydbøger at vælge imellem fra 600 større og mindre danske forlag.

/ritzau/