Snekaos i et bælte hen over Danmark

I Sønderjylland og på dele af Fyn fraråder politiet al unødig udkørsel. Der er faldet sne over hele landet og Vejdirektoratet opfordrer til forsigtig kørsel til morgen.

Især Østjylland har fået store mængder af sne. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Vintervejret har for alvor ramt Danmark. Mange steder fyger det, og flere veje er lumske, fordi der ligger op til et par centimeter sammenkørt is under snedækket.

Værst ser det ud i Sønderjylland og på Fyn.

Syd- og Sønderjyllands Politi fraråder al unødig udkørsel i den østlige del af Syd- og Sønderjylland. Fyns Politi fraråder unødig udkørsel i Nordfyns, Assens og Odense kommuner.

En meter sne på Fynshoved

- Det sner stadig. I Odense har vi fået 40 centimeter sne i løbet af natten, men på Fynshoved er der faldet mellem en halv og en meter sne. Det er frygtelig glat og det fyger, siger vagtchefen hos Fyns Politi i Odense.

I Midtjylland sidder flere sneplove fast.

- Vi har ikke haft store alvorlige ulykker i nat, fordi føret har været så dårligt, at folk ikke har kunnet køre ret hurtigt, fortæller pressemedarbejder Klaus Kristiansen fra Falck.

Den kollektive trafik også ramt

Sneen betyder også, at der er mange busaflysninger på Fyn og en del skoler holder lukket.

DSB melder om forsinkelser på op til en time på regionaltogene i Jylland. På Sjælland er en del regionaltog mellem Slagelse-Ringsted og København aflyst.

Arriva oplyser at regionaltogene mellem Århus og Silkeborg samt Herning og Skjern kører uregelmæssigt.

Københavns metro melder om uregelmæssig drift med forlængede rejsetider på op til 13 minutter.

Fortsat udsigt til sne

DRs meteorolog Jesper Theilgaard fortæller at det fortsat sneer i et bælte hen over landet fra Djursland og ned.

- Det er holdt op med at sne i Nordøstsjælland - opholdsvejret bevæger sig i formiddagens løb over mod Fyn, fortæller Jesper Theilgaard.

Han tilføjer, at det først bliver hen under aften, at det holder op med at sne i SydvestJylland.

- Derefter er jeg lidt bekymret for, hvad der danner sig ude over Østersøen. Med østenvinden kan det betyde sne til Bornholm, Lolland og Falster, siger Jesper Theilgaard.

Især Østjylland har fået store mængder af sne. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)