Sociale medier stjæler nærværet, mener hver tredje

Facebook, Instagram og snapchat er sociale medier, som især stjæler de unges nærvær og opmærksomhed, viser en undersøgelse.

Mens du har travlt med at instagramme eller dele dit liv på facebook, så flyver det forbi. Mange af os mener, at sociale medier gør os mindre nærværende, viser en rundspørge. (© Colourbox)

Man kender det sikkert fra sig selv. Ungerne hiver i en - men man skal lige være færdig på facebook først. Eller man sidder til festen og instagrammer, hvor fedt det er - i stedet for faktisk at være til stede og more sig.

Hver tredje af os føler os faktisk mindre nærværende på grund af sociale medier, viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for DR Nyheder.

I undersøgelsen siger 36 procent af de adspurgte, at de er helt enige eller delvist enige i, at sociale medier gør dem mindre nærværende.

Især de unge er på

Kigger på man mere ind på alderen, så er det især de unge, der kan nikke genkendende til det. Blandt de 18-34 årige, nikker 43 procent ja eller delvist ja til spørgsmålet.

Psykolog Anna Bjerre, der er daglig leder af girltalk.dk, som er en rådgivning for unge, siger, at de sociale medier også giver nærvær - for vennerne er aldrig længere væk end et klik på telefonen.

Men det er vigtigt også at kunne lægge det fra sig - og være social og nærværende i den virkelige verden.

- Det du kan få på sociale medier er en slags bonus til det virkelige liv. Men det er vigtigt at kunne skelne mellem det, og så den anerkendelse og bekræftelse du får i de nære relationer, siger Anna Bjerre fra girltalk.dk.

Det spurgte vi om: Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn: De sociale medier betyder, at jeg er mindre nærværende, når jeg er sammen med andre mennesker.

Helt enig 14 %

Delvist enig 22 %

Hverken enig eller uenig 12 %

Delvist uenig 13 %

Helt uenig 32 %

Ved ikke 6 %

Ønsker ikke at svare 1 %

Total 100 %