Socialminister: Somaliere skal integrere sig

Somaliere skal opgive drømmen om at vende hjem og istedet integrere sig fuldt og helt i Danmark, siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup til jyllandsposten.

Socialminister Karen Hækkerup opfrodrer somalierne til at opgive drømmen om at rejse hjem og istedet blive bedre til at integrere sig i Danmark.

Der skal en mentalitetsændring til hos en stor del af de 17.000 somaliere, der bor i Danmark, mener social- og integrationsminister Karen Hækkerup.

Hun ønsker et opgør med den såkaldte kuffertmentalitet, hvor somaliere ikke koncentrerer sig fuldt ud om at blive en del af Danmark, fordi de håber på at vende tilbage til Somalia:

- Jeg opfordrer somalierne til at lægge kufferten op på skabet og sige: Nu slår jeg rødder her. Hvis man ikke accepterer, at ens fremtid er her, er det klart, at det hæmmer integrationen, siger Karen Hækkerup til Jyllands Posten.

Sendes til Minnesota

Hun vil sammen med den amerikanske ambassadør, Laurie S. Fulton, senere i år indgå en udvekslingsaftale, hvor en gruppe unge dansk-somaliere skal udvælges til et ophold i delstaten Minnesota, der har haft succes med, at somaliere integrerer sig for eksempel ved at åbne butikker.

Karen Hækkerups opfordring er i tråd med en af konklusionerne på en konference for 10 dansk-somaliske foreninger: - Det er en reel hindring for de unges integration, at forældrene stadig taler om at vende tilbage til Somalia, lyder det fra foreningerne.

Men det somaliske foreningsliv er vidtfavnende, og ikke alle er enige.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk