Socialminister vil ikke gøre sig til dommer over Britta Nielsen. Men det vil Peter Skaarup

Astrid Krag (S) er tilfreds med, at der nu er sat et foreløbigt punktum i sagen.

(ARKIV) Britta Nielsen taler med sin advokat under de indledende retsmøder i Sydafrika. (Foto: SIPHIWE SIBEKO © Scanpix)

Danmarks nok mest omtalte forbryder de seneste par år, Britta Nielsen, har fået sin dom. Den lyder på seks et halvt års fængsel.

Og socialminister Astrid Krag (S) finder det godt for danskernes tillid til det offentlige, at der nu er faldet en dom:

- Det er gjort tydeligt, at man ikke ustraffet kan stå bag den her form for svindel. Tilmed en svindel rettet mod nogle af landets svageste borgere. Den her dom er et vigtigt foreløbigt punktum i en forargelig sag, siger ministeren til DR Nyheder.

Socialminister Astrid Krag, Socialdemokratiet (Foto: DR Nyheder)

Genopretter de seks et halvt år nok tillid til det offentlige?

- Jeg skal ikke stå og gøre mig til dommer i den konkrete sag. Jeg tror, at der i det hele taget er problemer med tilliden til det offentlige. Det er ikke kun et spørgsmål om Britta Nielsen-sagen, men vi ser jo desværre forskellige skandaler løbende, siger Astrid Krag og fortsætter:

- Men jeg kan sige, at vi har skærpet tilsynet i det system, jeg nu er minister for, og rettet i de fejl, der gjorde, at der har kunne foregå en svindel over så mange år som i Britta Nielsens tilfælde.

DF håber, at dommen ankes

Tidligere resortminister på socialområdet Mai Mercado (K) kaldte i sin tid Britta Nielsen for en "gemen tyv". Nu har hun kommenteret dommen overfor TV 2 News:

- Britta Nielsen-sagen har betydet manglende tillid. Det vigtigste for mig som minister var, at det aldrig måtte ske igen. Det skete samtidig med Danske Banks hvidvasksag, så jeg kan godt forstå, hvis folk har mistet tillid.

En af dem, der åbentlyst har mistet tillid, er Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

- Blot 6,5 års fængsel til Britta Nielsen for at have svindlet den danske stat og de mest sårbare grupper i samfundet for over 100 millioner kr. Det virker umiddelbart som en mild straf.

Peter Skaarup er ikke vendt tilbage på DR Nyheders henvendelse her til aften. Overfor Dansk Folkepartis eget medie Dit Overbilk siger Skaarup videre, at han håber, at anklagemyndigheden anker sagen til landsretten.

Anklagemyndigheden udtrykte umiddelbart efter dommen tilfredshed med strafudmålingen, men har udbedt sig betænkningstid i forhold til spørgsmålet om anke. Hvis de ønsker det, skal det inden for 14 dage.