Socialrådgivere drukner i papir

Kun 15 procent af socialrådgiveres arbejdstid går med samtaler med borgere, viser en undersøgelse.

Kun 15 procent af socialrådgiveres arbejdstid går med samtaler med borgere. Resten drukner i papir. (© DR)

Socialrådgivere bruger langt størstedelen af deres tid på skriftlige indberetninger og næsten intet på egentlig kontakt til borgerne. Det viser en undersøgelse fra Dansk Socialrådgiverforening.

Igennem 10 arbejdsdage har 114 sagsbehandlere noteret, hvad de bruger deres tid på. Kun knap 15 procent af tiden går til samtaler med borgere. Derimod går 43 procent af tiden med administration, skriver Politiken.

- De høje dokumentationskrav tvinger os til at bruge det meste af vores tid på unødvendigt papirarbejde. Kontrollen forstyrrer vores arbejde og er frustrerende, især fordi vi kun bliver evalueret på, om formalia i papirarbejdet er overholdt - ikke på, om den pågældende borger rent faktisk har fået det bedre, siger Henning Breinholt, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Bureaukratiet betyder for nogle klienter, at deres situation forværres. I værste fald bliver sager aldrig fulgt op, fordi arbejdstiden går med at udfylde skemaer eller ajourføre statistik på it-systemer, der ikke kan tale sammen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk