Socialstyrelsen politianmelder tre foreninger for svindel

Foreningerne har tilsammen modtaget over fire millioner kroner til 25 projekter fra 2014 til i dag.

Socialstyrelsen har indgivet politianmeldelse af tre frivillige foreninger for formodede overtrædelser af straffeloven. (Foto: Nils Svalebøg © Scanpix)

Socialstyrelsen har bedt Københavns Politi undersøge, om der er grundlag for at rejse tiltale for svindel mod tre frivillige foreninger, der har modtaget midler fra ansøgningspuljer på børne- og socialområdet.

Det skriver Socialstyrelsen i en pressemeddelelse.

Styrelsen har ikke kunnet konstatere en sammenhæng mellem denne sag og den verserende sag om muligt underslæb for omkring 111 millioner kroner, hvor en 64-årig kvinde, som i mere end 40 år var en betroet medarbejder i Socialstyrelsen, lige nu er efterlyst over hele verden via Interpol.

Direktør for Socialstyrelsen, Birgitte Anker, oplyser i meddelelsen, at man har opdaget nogle uregelmæssigheder i forbindelse med en udbetaling til en af foreningerne, hvilket har fået styrelsen til at undersøge deres arbejde.

- Vi beder derfor foreningerne om at dokumentere, at projekterne er gennemført korrekt. Da vi ikke har kunnet få det bekræftet, har vi nu indgivet en politianmeldelse. Vi samarbejder med politiet og er stærkt optaget af at komme helt til bunds i sagen, siger hun i meddelelsen.

Socialstyrelsen vil helt konkret have undersøgt, om der kan rejses tiltale for overtrædelser af straffelovens paragraf om svig i forhold til offentlige midler, dokumentfalsk og overtrædelse af bogføringsloven.

De tre foreninger har i perioden 2014 til i dag modtaget midler til i alt 25 projekter. Den ene forening har modtaget cirka 2,2 millioner kroner, den anden forening har i perioden 2015-2017 modtaget omkring 1,2 millioner kroner, og den tredje forening har i perioden 2017-2018 modtaget cirka én million kroner.

DR Nyheder arbejder på at få en kommentar fra Socialstyrelsen.

Facebook
Twitter