Sønderjyde skal i fængsel for ulovligt tv-kiggeri

I 23 sager er der idømt bøder, men i den 24. sag om ulovlig streaming af satellit-tv skal en mand i fængsel.

Det var blandt andet tilbudene fra tv-udbyderen Canal Digital, som en 55-årig mand snød sig til at se. Foto: Canal Digital.

En 55-årig mand fra Broager i Sønderjylland er idømt 10 måneders fængsel for at have snydt sig til at se satellit-tv uden at betale rettighedshaverne Viasat eller Canal Digital.

Fem måneder af hans straf skal afsones, oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Den hårde straf skyldes blandt andet, at manden også blev dømt for at have hjulpet mindst 30 andre personer med at gennemføre den såkaldte cardsharing i forsøget på at undgå at betale for at se satellit-tv.

Den skyldes også, at der var tale om en fællesstraf, der indeholdt ni måneders fængsel fra en tidligere delvist betinget dom for cardsharing.

Manden fik desuden konfiskeret to modtagerbokse til satellit-tv, og han blev dømt til at betale 37.790 kroner i erstatning til Viasat og Canal Digital.

Der er tale om den sidste dom i et større sagskompleks, som begyndte, da Syd- og Sønderjyllands Politi i september 2015 ransagede flere adresser i politikredsen, oplyser anklagemyndigheden.

Dommen over den 55-årige mand faldt torsdag i Retten i Sønderborg og er den 24. for cardsharing.

I de 23 forudgående sager er en stribe personer blevet idømt bøder for i alt 348.750 kroner og har fået konfiskeret i alt 33 ulovlige modtagerbokse. Desuden er de blevet idømt erstatningskrav på cirka 91.000 kroner.

Politiet har brugt blandt andre en it-ingeniør til at optrevle sagerne.

De ulovlige bokse har været anvendt til ulovligt tv-kiggeri i sammenlagt 25 år, oplyser anklagemyndigheden.

Både den 55-årige og anklagemyndigheden har nu 14 dage til at overveje, om sagen skal ankes til Vestre Landsret.

/ritzau/