Søren Gade får fjerdepladsen på Venstres valgliste

Et par mindre kendte partikolleger står over Gade på listen til Parlamentsvalget.

Søren Gade til EU-landsmøde. (Foto: Martin sylvest)

En fjerdeplads.

Det er den placering Søren Gade må tage til takke med på opstillingslisten ved valget til Europa-Parlamentet den 26. maj.

Det har venstremedlemmerne netop bestemt ved partiets EU-landsmøde i København i dag. I stedet blev den mere ukendte Venstrekvinde Linea Søgaard-Lidell fra København valgt på andenpladsen efter partiets spidskandidat Morten Løkkegaard.

Søren Gade tager dog resultatet med oprejst pande.

- Hvis ikke man kan tåle at tabe et valg, skal man ikke stille op til noget som helst, siger han til DR Nyheder.

Stemmesluger-favorit

Søren Gade var ellers en af favoritterne til at høste stemmer til partiet ved valget. Det vurderede Christine Cordsen, DR’s politiske korrespondent i januar sidste år, hvor den tidligere forsvarsminister annoncerede sit kandidatur til Europa-Parlamentet.

- Venstre får en stemmesluger til Europa-Parlamentsvalget. I den situation, partiet står i, kan de godt bruge det, vurderede Christine Cordsen dengang.

Søren Gade har valgt kun at stille op til Europa-Parlamentsvalget og stiller altså ikke op til det kommende folketingsvalg.

Ventres nummer et, to og tre fra venstre: Morten Løkkegaard, Linea Søgaard-Lidell og Asger Christensen til EU-landsmøde. (Foto: Martin sylvest)

- Uanset hvad, får jeg et nyt liv den 26. maj, for jeg stiller jo ikke op til Folketingsvalget, og så er der to muligheder. Enten kommer jeg i Parlamentet, eller også kommer jeg ikke i Parlamentet, siger Søren Gade, som tilføjer at "der skal noget luftforandring til."

Anden EU-linje

Søren Gade har indtaget en mere EU-skeptisk position end partiets spidskandidat, Morten Løkkegaard.

Men selv om han ikke har sit partis ubetingede støtte, er den nordjydske kandidat fortrøstningsfuld.

- Nu er det jo ikke de mennesker, der sidder derinde, der skal stemme mig i Europa-Parlamentet, siger han med henvisning til salen fuld af Venstre-medlemmer.

- Hvis jeg skal afsted, så er det jo mennesker uden for Venstre, der skal synes, det er en god idé, at det er mig, der bliver valgt, slår kandidaten fast.

Med sin fjerdeplads placerer Søren Gade sig lige over statsminister Lars Løkke Rasmussens søn, Bergur Løkke Rasmussen. Partiet har i alt 11 kandidater til Europa-Parlamentet.