Søren Pind: Bevismateriale mod terrortiltalte er overbevisende

Justitsministeren traf formelt beslutningen om at rejse tiltale mod fire mænd for medvirken til terror.

Beviserne mod fire terrortiltalte er ifølgejustitsminister Søren Pind overbevisende. (Foto: ERIK REFNER; Luka Alexander Civa © Scanpix)

Der hersker næppe nogen tvivl om, at justitsminister Søren Pind har fulgt sagen mod fire mænd for at medvirke til terror på nærmeste hold. Dels er det formelt ham, der i dag bad Anklagemyndigheden om at rejse tiltalen mod de fire – dels kender han indgående flere af sagens detaljer.

Han betegner bevismaterialet mod de fire som værende ”overbevisende”. De fire mistænkes for at have hjulpet Omar el-Hussein i perioden efter angrebet på Krudttønden og før han skød vagten Dan Uzan ved den jødiske synagoge i Krystalgade i den indre del af København.

De fire tiltales efter straffelovens terrorparagraf, hvor strafferammen går op til fængsel på livstid. Ingen er dog tidligere dømt så hård en straf. Justitsministeren betegner sagen som særdeles alvorlig.

- Det er nogle meget alvorlige anklager, og det er den højeste strafferamme, vi har. Jeg må sige, at jeg finder det (materialet, red.) overbevisende, og jeg ser frem til, at sagen får sin afslutning, siger han til DR Nyheder.

Sagen kommer for Københavns Byret de 10. marts. En femte person har siddet fængslet i sagen, men han blev for et par uger siden løsladt. Der er endnu ikke taget stilling til, om han skal tiltales.

Se Søren Pind blive interviewet om sigtelserne i videoen herunder.