Søren Pind er forbløffet over bestikkelsessag

27 nuværende og tidligere offentligt ansatte er tirsdag blevet anholdt og sigtet for bestikkelse.

- I Danmark skal vi fortsat være et af de mindst korrupte lande i verden, og aktionen i dag viser, hvor alvorligt myndighederne tager det, udtaler justitsminister Søren Pind (V) i forbindelse med dagens anholdelser. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, SØIK - i daglig tale kaldet bagmandspolitiet – har tirsdag anholdt 27 nuværende og tidligere offentligt ansatte, der er mistænkt for at have modtaget bestikkelse på jobbet i form af mobiltelefoner, tablets og andet elektronisk udstyr.

I den forbindelse har justitsminister Søren Pind (V) udtalt sig om dagens anholdelser i en pressemeddelelse.

- Da denne sag kom frem for godt et år siden, var det til nogen forbløffelse for mig. Sagen har siden udviklet sig med de yderligere personer, politiet i dag har anholdt.

- I Danmark skal vi fortsat være et af de mindst korrupte lande i verden, og aktionen i dag viser, hvor alvorligt myndighederne tager det.

- Udgangspunktet er, at offentligt ansatte ikke bør modtage gaver eller andre fordele fra borgere eller virksomheder i forbindelse med deres arbejde. Sagen giver anledning til at overveje, om alle medarbejdere i offentligt regi er fuldt opmærksomme på at overholde grundlæggende rammer for god adfærd i det offentlige, siger Søren Pind (V) i en pressemeddelelse.

De mange anholdelser tidligt tirsdag morgen er sket i en stor aktion i samarbejde mellem Bagmandspolitiet og politikredse i hele landet. Under aktionen er der gennemført ransagninger af de anholdtes boliger med henblik på at sikre bevismateriale i sagen.

Personerne har ifølge pressemeddelelsen haft tilknytning til Udenrigsministeriet, Rigspolitiet, Rigsadvokaten, Københavns Kommune, DSB, Kriminalforsorgen og Forsvarets Efterretningstjeneste.