Søren Pind truer demonstranter: Der er rigelig plads i fængslerne

Justitsminister Søren Pind (V) raser på Facebook over nattens voldelige demonstration på Nørrebro og vil slå hårdt ned.

Søren Pind truer demonstranterne med fængsel. (© DR)

Justitsminister Søren Pind (V) løfter pegefingeren og kommer med en direkte advarsel til de demonstranter, der i aftes og nat hærgede på Nørrebro i København. Der blev begået "omfattende" hærværk på Fælledvej. Det gik blandt andet ud over ejendomsmæglerbutikker, hvor ruder blev knust, ligesom Politimuseet blev udsat for hærværk.

Politiet måtte beskytte sig mod molotovcocktails, kanonslag, sten og flasker, der blev kastet mod dem.

- Det her - det er helt uden for rammerne. Jeg sætter mig inden længe sammen med politi og anklagemyndighed for at se på den her sag og de her mennesker - samt se, om vi har de instrumenter, der skal til. Jeg kommer til at stå for en historisk hård linje over for den form for adfærd. Så er det sagt og advarslen givet. Der er rigelig plads i fængslerne for tiden, skriver Søren Pind på Facebook.

Ændre strafniveauet

På Facebook-opslaget skriver Søren Pind også, at han vil bede Københavns Politi om en redegørelse for, hvorfor kun tre personer blev anholdt i forbindelse med optøjerne.

Derudover siger han til Ritzau, at han som følge af urolighederne nu vil kigge på mulighederne for at ændre strafniveauet mod personer, der overfalder politifolk og offentlige embedsmænd i uniform.

Forud for urolighederne havde en gruppe på over 200 mennesker samlet sig fra klokken 22 på Nørrebros Runddel. Ved 23.30-tiden begyndte de at gå ind ad Nørrebrogade. På vejen blev der malet graffiti og smadret ruder.

Urolighederne varede indtil omkring klokken 2.00 i nat. Det var gruppen, der kalder sig "Reclaim the Streets", der stod bag den uanmeldte demonstration.

FacebookTwitter