Søvndal: Khawaja-dom er meget skuffende

Det er skuffende, at Bahrain fastholder livstidsdommen over menneskerettighedsaktivisten Al-Khawaja, mener udenrigsminister Villy Søvndal.

Det er skuffende, at Bahrain fastholder livstidsdommen over menneskerettighedsaktivisten Al-Khawaja, mener udenrigsminister Villy Søvndal.

Den civile appelret i Bahrain har i dag stadfæstet menneskerettighedsaktivisten al-Khawajas livstidsdom.

Nyheden bliver modtaget med en hovedrysten af udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

- Jeg finder dommene i Bahrain, herunder over den danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja, meget skuffende. Specielt efter at både FN, EU og en lang række lande sammen med Danmark i foråret opfordrede til en løsladelse, skriver ministeren i en pressemeddelelse.

Bahrain skal holdes fast

Han forklarer, at han og ministeriet nu vil drøfte de videre reaktioner med den meget brede kreds af lande, der i foråret støttede Danmark i kravet om løsladelsen af al-Khawaja og de øvrige menneskerettigheds- og demokratiforkæmpere i Bahrain.

- Det er vigtigt, at det internationale samfund holder Bahrain fast på vigtigheden af, at landet skal respektere de grundlæggende menneskerettigheder. Det inkluderer ikke mindst forsamlings- og ytringsfrihed, skriver Villy Søvndal.

Udenrigsministeriet vil blive ved med at være i kontakt med al-Khawaja og hans nærmeste familie. Og vil vi fortsat yde al-Khawaja konsulær bistand gennem ambassaden i Riyadh.

Det vides endnu ikke om al-Khawaja anker dommen.