Søvndal: Vi forhandler ikke med gidseltagere

Udenrigsministeriet følger bortførelsen af de tre Dansk Flygtningehjælp-ansatte i Somalia minut for minut.

Villy Søvndal ser med stor alvor på bortførelsen af de tre medarbejdere fra Dansk Flygtningehjælp i Somalia.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) ser med stor alvor på kidnapningen af de tre medarbejdere fra Dansk Flygtningehjælp i Somalia.

De tre medarbejdere - en dansk mand, en amerikansk kvinde og en somalisk mand - blev tirsdag kidnappet i Galkayo i det centrale Somalia, hvor de arbejdede med at rydde miner for Danish Demining Group.

- Det er farligt land, minearbejderne har arbejdet i, og vi ved jo, hvor alvorligt de her kidnapninger kan udvikle sig, så jeg ser med meget stor alvor på det, siger Villy Søvndal og tilføjer:

- Men det er for tidligt at sige mere, så længe vi ikke ved mere.

Højborg for pirater

Ifølge lokale oplysninger er de tre bortførte blevet kørt til Wisil-distriktet mellem byen Galkayo og havnebyen Hobyo i Mudug-regionen, der er kendt som en højborg for somaliske pirater.

- Udenrigsministeriets Borgerservice er straks gået i gang med at indhente yderligere oplysninger og UM's Afrika-kontor følge naturligvis sagen minut for minut, siger Villy Søvndal.

Udenrigsministeren understreger samtidig, at Danmark under ingen omstændigheder kommer til at forhandle med kidnapperne.

- Vi går ikke i forhandlinger med gidseltagere, det gør vi ikke, siger Villy Søvndal til TV2 News.

Er ved at underrette pårørende

Dansk Flygtningehjælp arbejder på at underrette alle pårørende og har indstillet aktiviteterne i området som følge af bortførelserne.

Ifølge vicesikkerhedsminister i Galmudug-regionen, Ahmed Mohamed Hassan, blev hjælpearbejderne overfaldet og bortført af en større gruppe personer.

- En milits i to biler stoppede deres bil og bortførte de to individer. Vi har sendt flere styrker og politifolk til stedet og vil snart fange dem, siger Ahmed Mohamed Hassan til hjemmesiden Somaliareport.com.

Bortførerne er mistænkt for at være pirater fra Sa'ad-klanen, en underklan til Hawiye-klanen, fortæller en lokal kilde til Somaliareport.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk