Sognepræst til S-formand: Må man heller ikke masturbere?

Det er formynderi af værste skuffe, når Socialdemokratiets formand fordømmer købesex, mener sognepræsten Poul Joachim Stender.

Selvfølgelig skal man slå hårdt ned på tvang i prostitutionsbranchen, men Mette Frederiksen har ingen ret til at fordømme sexkøbere moralsk, mener sognepræst i Kirke Saaby Sogn. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, er ifølge dansk sognepræst ude på en moralsk glidebane, når hun i en ny bog - ifølge Jyllands-Posten - siger, at sexkunders kvindesyn ikke er foreneligt med jobbet som lærer eller politimand.

Sognepræst Poul Joachim Stender har flere gange udtalt sig om, at man ikke bør forbyde prostitution, og nu melder han sig på banen igen efter Mette Frederiksens seneste udtalelser.

- Det skurrer virkelig i mine ører. Hvad bliver det næste? Hvis man masturberer, skal man så heller ikke have lov til at besidde et job? Det er en mærkelig moralsk fordømmelse af mænd, der ikke overtræder den danske lovgivning, siger Poul Joachim Stender, der er sognepræst i Kirke Saaby Sogn, til DR Nyheder.

DR Nyheder talte tidligere i dag med kønsforsker Kenneth Reinicke, som heller ikke bifaldt Mette Frederiksens udtalelser. Han mener nemlig, at den eneste løsning er en kriminalisering, hvis man skal ændre mandlige sexkøberes generelle holdning til prostitution.

En puritansk bølge

Sognepræst Poul Joachim Stender er dog i den helt anden grøft i diskussionen om en kriminalisering af sexkøb. Han pointerer, at man selvfølgelig skal bekæmpe al tvang og udnyttelse i prostitutionsmiljøet, men at et forbud er at skyde langt over målet.

- Der findes også prostituerede, der ønsker at have den rettighed, at de må sælge sig selv, og det skal de have lov til, siger Poul Joachim Stender, der ser Mette Frederiksens udtalelser som et produkt af en stigende angst for at diskutere seksualitet i samfundet.

- Udtalelserne er et udtryk for den puritanske bølge, som glider hen over Danmark og hele verden i øjeblikket. Man kan for eksempel se på badestrandene, hvordan vi har fået mere og mere tøj på, når vi går i vandet i forhold til tidligere. Vi ser det også i den amerikanske valgkamp, hvor der ikke bliver talt om politik, det handler kun om sex og seksualmoral, siger sognepræsten, hvis holdninger dog tidligere har mødt modstand fra andre danske præster.

En moralsk dommer

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra Mette Frederiksen til udtalelserne i bogen. Hendes presserådgiver meddeler dog, at det ikke er muligt i dag.

Men andre steder på Christiansborg har socialdemokratens udtalelser i bogen vakt opsigt.

- Jeg kan godt have holdninger til, hvordan folk lever deres privatliv, men medmindre de er så stærke, at jeg vil formulere en lov, så har jeg ikke nogen ret til at gøre mig til moralsk dommer, siger Jakob Engel-Schmidt, ligestillingsordfører hos Venstre, til Ritzau.

Mette Frederiksens partikollega Mette Gjerskov har også givet sin holdning til kende.

- Forbyd sexkøb. Ufatteligt farligt og uacceptabelt arbejdsmiljø i den branche, skriver socialdemokraten på Twitter.

Mette Frederiksen har også tidligere gået ind for en kriminalisering af sexkøb, men siden hun ikke fandt tilslutning til et forslag i 2011, har hun ikke udtalt sig om emnet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk