Sol forude, lover DMI: Den kommende uge har forårsfornemmelser

Selv om mandag begynder med regn og blæst, bliver der masser af plads til solskin.

Der er gode chancer for at fange et par solskinstimer frem til fredag, hvor vejret igen ser ud til at blive mere ustadigt. (Foto: Henning Bagger /Scanpix © Ritzau Scanpix)

Der er gode chancer for at få et par solstråler på næsetippen den kommende uge, hvor det meste af landet får nogen til en del sol frem til fredag.

Sådan lyder prognosen fra Mette Wagner, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt mandag morgen.

- Alt i alt bliver det en uge, der lugter lidt af forår, siger hun.

Mandag morgen starter dog blæsende ud med byger, særligt i den østlige og sydlige del af landet.

Men i løbet af dagen kommer der en opklaring fra nordvest, hvorefter der er nogen eller en del sol i det meste af landet.

- Vi får hurtigt ryddet op i skyer og regn og gør plads til solen, siger Mette Wagner.

Vi slipper ikke for regn

Ugen begynder med temperaturer mellem seks og ni grader.

Men allerede tirsdag kommer der lidt lunere luft ind over landet, som resten af ugen giver temperaturer mellem 9 og 12 grader.

- De gode muligheder for sol fortsætter hele ugen frem til fredag, men der kan også blive perioder med smådryp i løbet af ugen. Men overordnet bliver det relativt lunt og forårsagtigt, siger Mette Wagner.

Særlig onsdag ser ud til at blive en dag, der kan blive præget af byger, men der skulle også blive plads til en del sol.

Først fredag bliver vejret igen mere ustadigt, viser prognosen. Mandagens blæst ser også ud til at vende tilbage fredag, hvor der igen kan komme vindstyrker op til kuling.

/ritzau/