Sommerhuse ædt af havet ved Hjørring

Gavle, en sidemur, høj vandstand og et par sommerhuse i havet. Nordjylland mærkede de seneste dages storme.

Stormen fik i aftes to sommerhuse ved Nørlev Strand i Hjørring Kommune til at styrte i havet, fortæller P4 Nordjylland.Peter Nielsen er en af de to, som mistede sit sommerhus- I går aftes da jeg kører der ned ved ni-tiden ligger det halvt nede på stranden, og da jeg er der nede klokken halv seks i morges er det helt skyllet i havet. Der står kun et stakit og en skraldespand tilbage, siger han.

Et tredje sommerhus truer med at styrte i havet.Sidemur styrtede nedI Aalborg styrtede en sidemur ned gennem taget på det lavere nabohus.- Da den gør det drøner den gennem taget, fortæller indsatsleder Søren Korsgaard fra Beredskabscenter Aalborg.Murstenene røg gennem loftet til soveværelset.

- Heldigvis befandt beboerne de sig i stueetagen, og det kan vi prise os lykkelige for, siger Søren Korsgaard.29 personer er blevet evakueret.Gavl styrtet nedI Frederikshavn måtte ti beboere i en tre-etagers ejendom på Rimmens Alle evakueres, da en del af en gavl styrtede ned.- De fleste var selv kommet ud, da vi nåede frem. Resten fik vi ud, og de er blevet indkvarteret på hotel eller har selv fundet anden indkvartering, siger fortæller indsatsleder Bo Isaksen fra Frederikshavn Beredskab.

På en ejendom på Kjellingebrovej ved Hjallerup rykkede Beredskabet i Brønderslev ud tidligt i morges for at befri seks fastklemte kreaturer, da en gavl væltede,- Ulykkeligvis er der en gået til, og vi fik de andre fem ud i live, fortæller indsatsleder Klaus Andersen.I Hirtshals er taget på brandstationen blæst af.Løgstør og Lendrup også ramtPolitiet melder ellers om mange væltede træer, lysmaster og skilte. Men også at det har været roligt og folk tilsyneladende fulgt opfordringen om at blive indendørs.I Løgstør og Lendrup er mindre mængder vand skyllet over kajkant og diger.- Problemet har været højden på bølgerne, som følge af blæsten. Selve vandstanden har ikke været noget problem, men det har bølgerne. Vi har dog - også med beredskabsstyrelsen hjælp været i stand til at pumpe os ud af problemerne, siger Michael Holm Pedersen.

Faren for oversvømmelser er endnu til stede i eftermiddag, hvor vandstanden topper.- Men til gengæld er der håb om, at vinden lægger sig, så vi ikke igen får problemer med bølgerne, siger han./DR Nyheder/

Facebook
Twitter