Sort hjemmeside sparer måske strøm

Hjemmesiden blackle.com hævder, at du kan spare strøm ved at bruge deres site med sort baggrund. Google er uenige, men har for en sikkerhedsskyld lavet sit eget site med sort baggrund.

Hjemmesiden blackle.com hævder, at du kan spare strøm ved at bruge deres site med sort baggrund. Google er uenige, men har for en sikkerhedsskyld lavet sit eget site med sort baggrund. (© DR)

Fysik, læren om natur, plejer at være en præcis videnskab. Men når det kommer til elektromagnetisme og farver på skærmbaggrund, lader det til at den ikke er lige så nøjagtig.

Selskabet, Heap Media, lancerede i starten af året en ny hjemmeside blackle.com.

Fidusen med hjemmesiden var at man kunne bruge Googles søgemotor, på en helt sort baggrund.

Indsats for miljøet

Hvis man gjorde det lovede selskabet at man kunne spare strøm, og gøre en indsats for miljøet.

Skærme er i udgangspunktet sorte. Dermed ville der bruges mindre strøm, hvis der ikke skulle bruges kraft på at lyse skærmen op.

Samsung forundret

På Samsung i Sverige er man lidt forundret. - Dette er nyt for mig. Vi har ikke nogle tal der kan bevise, at Heaps påstand er sand, men vi ved at skærme ikke bruger lige så meget strøm, hvis man skruer ned for lysstyrken, siger Frederik Grahn, produktchef for computere og skærmer hos Samsung.

Google tror ikke på idéen... og dog

Google er glade for at Heap Media tænker på, at gøre en indsats før miljøet. Men de tror ikke selv på at en sort baggrund er med til at spare strøm.

Dog har de alligevel selv valgt at lave en hjemmeside med sort baggrund blackwebsearch.com

Heap Media indrømmer dog at man nok ikke sparer så meget på den sorte baggrund. Men formålet er at minde folk om at de skal tænke over deres elforbrug.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter