Spaghetti-monstret og andre alternative religioner

Tror du på kraften eller spaghetti-monstret? Eller på at universet blev skabt sidste torsdag?

Nogle har valgt at dyrke 'kraften', som Yoda og alle de andre jedi-riddere fra Star Wars besidder, som en religion. (Foto: Susana Vera © Scanpix)

Lørdag bliver endnu en religion stiftet. En lidt skæv en af slagsen, vil mange formentlig mene.

Det Flyvende Spaghetti Monsters Kirke har stiftende generalforsamling i Odense og vil derefter søge om at blive anerkendt som trosretning i Danmark.

Nye religioner opstår jævnligt, og Kirkeministeriet modtager årligt 4-6 ansøgninger fra personer, der vil have godkendt et trossamfund, så de blandt andet kan få ret til vie medlemmerne.

Ingen af nedenstående trosretninger er godkendt i Danmark, men bliver det måske en dag?

Jediisme
Navnet vil få en klokke til at ringe hos alle Star Wars-fans. En række dedikerede fans af film-serien, som George Lucas startede i 1977, har startet en religion, hvor de dyrker 'kraften' som jedi-ridderne besidder. Jediismen kan spores tilbage til 2001, og i 2007 stiftede walisiske Daniel S. Jones 'The church of Jediism', som har mere end 20.000 tilhængere.

Matrixisme
Ligesom med jediismen kan vi takke filmindustrien for matrixismen. Afsættet er Matrix-trilogien. Religionen opstod i 2004 og har blandt andet ritualer, der involverer psykedeliske stoffer. Tror på virkeligheden som en tilstand i flere lag.

Discordianisme
Må betragtes som en af de mere langhårede religioner. Den blev grundlagt i slutningen af 1950'erne og hylder kaos og disharmoni som en del af virkeligheden. Dele af religionen udspringer fra matematisk filosofi.

Raëlianerne
Måske mere kult end religion. Ifølge lederen Raël er jorden skabt af racen Elohim - en overlegen race af rumvæsener, som ifølge raëlianernes tro vil vende tilbage til jorden. En blandt mange trosretninger, hvor rumvæsener og UFO'er indgår.

Sidste Torsdagsisme
Tilhængerne af denne religion mener, at universitet blev skabt sidste torsdag, men stadig med som et univers formet over flere milliarder år. Dommedag kommer ifølge medlemmerne af Sidste Torsdagsisme mærkeligt nok også på en torsdag. Der er dannet udstikkere af Sidste Torsdagsisme, blandt andet Sidste Tirsdagsisme, hvor tilhængerne mener, at universet blev skabt...tada...sidste tirsdag.

Og vi kunne nævne mange flere...