Sparede millioner ved at omgå statsafgift

Firmaet Gips Recycling sparede seks en halv million kroner i statsafgift ved at aflevere miljøskadeligt gipsaffald til Overgaard Gods.

Firmaet Gips Recycling sparede seks en halv million kroner i statsafgift ved at aflevere miljøskadeligt gipsaffald til Overgaard Gods. (Foto: Jakob Kanne Bjerregaard- DR)

20.000 tons miljøskadeligt gipsaffald med rester af både tungmetaller og asbest. Så meget har firmaet Gips-Recycling kørt ud til Overgaard Gods, som så er begyndt at pløje det ned i godsets landbrugsjord. Gips Recycling betalte godset 135 kroner per ton for at slippe af med affaldet på en nem måde.

Det siger i hvert fald tidligere produktionschef i Gips Recycling Per Simonsen.

- Det har ikke været muligt at komme af med papiraffaldet, hvor al det giftigste sidder, på en økonomisk forsvarlig måde. Derfor har man valgt den billigste løsning, at køre det ud til Overgaard Gods, som er så stort, at man ikke forventer, at der er nogen, der opdager det, siger han.

Sparede statsafgiften

Per Simonsen fortæller, at firmaet på den måde sparer at betale statsafgiften på 330 kronmer per ton. I alt løber besparelsen op i seks en halv million kroner.

På Overgaard Gods ønsker betyrelsesformand Anker Brask-Thomsen ikke at kommentere sagen udover, at det er Overgaards tidligere godsforvalter, som har taget sig af sagen, og at godsforvalteren har oplyst til bestyrelsen, at det der foregik var fuldstændig lovligt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter