Specialgruppe finder kriminelles bytte

På halvandet år er det lykkedes en specialgruppe under politiet at opspore bytte fra kriminelle handlinger til en værdi af 32,5 millioner kroner.

Værdier for 32,5 millioner kroner er blevet opsporet af en specialgruppe, der leder efter kriminelles udbytte. (Foto: DR- Johnny Krone)

Det er ikke nok at få kriminelle dømt, man skal også helst finde byttet fra de kriminelle handlinger. Ellers kan en kriminel leve i sus og dus efter endt afsoning.

En afdeling under Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet haft stor succes de seneste 18 måneder.

Gruppen har været med til at beslaglægge værdier for 32,5 millioner kroner.

- Vi kunne se, at nogle af de folk vi havde fået dømt, kom ud og så levede et liv, som ikke svarede til deres indtægtsforhold og deres formueforhold, fortæller statsadvokat Jens Madsen.

De 32,5 millioner kroner kommer fra et par og tyve sager, det drejer sig blandt andet om bedrageri, mandatsvig, skatteunddragelse, narkotika og en sag om rufferi

Hjælper i politikredse

Folkene i sporingsgruppen rykker blandt andet ud og hjælper kollegaer i politikredse med tungere sager, og med det helt specielle fokus på udbyttet, så er de en stor hjælp for deres kollegaer.

På den måde kan kollegerne i politikredsene nemlig koncentrere sig om at bevise selve den kriminelle handling.

- Tidligere har man haft mindre fokus på opsporing af byttet fra selv den kriminelle handling. Det er så det forholdsvis uopdyrkede område, som vi har taget fat på, siger Jens Madsen.

Facebook
Twitter