Speedbådsulykke koster to yngre mænd livet

Politiet efterforsker fortsat de nærmere omstændigheder ved kæntringen, der betragtes som en ulykke.

Da Hovedstadens Beredskab ankom til ulykkesstedet, havde en 24-årig mand reddet sig i land ved egen kraft.

Det var en speedbåd, der sent onsdag aften kæntrede i hårdt vejr, så to personer efterfølgende druknede.

Det skriver Hovedstadens Beredskab i sin døgnrapport og Københavns Vestegns Politi bekræfter oplysningen.

- Den mindre speedbåd var sejlet ud fra Vallensbæk Havn til åbent vand. Da man så vil sejle tilbage, så er det blevet rigtig dårligt vejr, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

Sent natten til torsdag blev speedbåden forsøgt bjærget i land af Falck og Hovedstadens Beredskab, efter redningsoperationen var forbi.

På det tidspunkt var to personer - en 31-årig mand samt en ‘yngre mand’ - blevet erklæret for omkomne.

Det meddeler Københavns Vestegns Politi.

- Ifølge de foreløbige vidneudsagn havde båden først fået motorstop og var siden begyndt at tage vand ind. Det var lykkes en 24-årig mand at svømme i land ved egen hjælp og kort efter blev en 33-årig mand ved bevidsthed reddet op af vandet, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Kæntrede tæt på land

Ifølge Hovedstadens Beredskab fandt havariet sted cirka 150-200 meter fra kysten ud for Avedøre Holme. Da redningspersonalet ankom, var den 24-årige kommet i land og tog imod redningskøretøjerne.

Fra kajen på Avedøre Holme kunne redningspersonalet skimte den forliste speedbåd i vandet. Efter at have sat en redningsbåd i vandet, fandt redderne en 33-årig mand ved bevidsthed, der blev reddet i land.

Efter yderligere et stykke tid fandt redningspersonalet to bevidstløse personer i vandet, der senere blev erklæret for døde.

- Den ene blev erklæret død på stranden og den anden blev erklæret død på hospitalet. Den ene er en 31-årig mand og den anden er en yngre mand, hvor politiet endnu mangler endelig identifikation, skriver Københavns Vestegns Politi.

- Vi har en god ide om hvem han er. Vi har jo nogle overlevende ude fra båden, der selvfølgelig kan fortælle noget om ham. Når vi siger han ikke er identificeret, så er det fordi han ikke er endeligt identificeret og det vil sige, at vi ikke hundrede procent har fastlagt hans identitet endnu, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

På ulykkestidspunktet var onsdagens gode sommervejr væk og det blæste, regnede, lynede og tordnede på ulykkesstedet.

- Det er et meget tragisk forløb, der formentlig er et sammenfald af tre uheldige omstændigheder. Dels meget dårligt vejr, en båd der får motorstop samt en båd, der tager vand ind, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark fra Københavns Vestegns Politi.

Artikel opdateret med video-interview med Københavns Beredskab samt citater fra vicepolitiinspektør Søren Enemark, Københavns Vestegns Politi.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter