Spektakulært højhus skyder op i Aarhus

Et højhus-byggeri i Aarhus med navnet 'La Tour Tower' er blevet godkendt af Aarhus Byråd og kan stå færdigt om to-tre år. Når bygningen står klar, bliver det Aarhus' næsthøjeste bygning.

Et 'snegleformet' højhusbyggeri på 31 etager og 95 meter i højden skyder om tidligst to år op på Randersvej i Aarhus N, hvor Hotel La Tour i dag er placeret.

Det er i forvejen Aarhus' højeste sted, 90 meter over havoverfladen, så højhusets penthouselejligheder vil være hævet 185 meter over havoverfladen. Dermed bliver det Aarhus' højeste boligbyggeri og næststørste bygning - kun overgået af domkirkens spir med én meter.

'La Tour Tower' kommer til at indeholde 300 boliger, og de er primært henvendt til byens unge studerende, der har hårdt brug for et sted at bo, fortæller Kim Herforth Nielsen, grundlægger og direktør af 3XN Architects, der står bag designet af bygningen.

- Boligerne bliver især mindre treværelses-lejligheder til unge mennesker, som de har råd til at betale. Der er lagt op til, at to unge mennesker har råd til at flytte ind, og så vil det koste det samme som et kollegieværelse per person, siger Kim Herforth Nielsen.

La Tour Tower
  • Bygningens etageareal bliver cirka 23.000 kvadratmeter
  • 300 boliger – flest treværelses lejelejligheder, hvor man kan bo to studerende sammen
  • Ligger på en grund 90 meter over havets overflade
  • Bliver 95 meter højt, hvilket gør det til Aarhus’ højeste beboelsesejendom. Til sammenligning er Aarhus Rådhus blot 60 meter højt
  • Aarhus Domkirkes spir er én meter højere

Kilde: 3XN Architects

Aarhus Byråd har netop godkendt lokalplanen for byggeriet, som nu er i offentlig høring frem til 6. april.

Støjdæmpende bygning

Ideen med udformingen af 'La Tour Tower' havde fra arkitekternes side det formål at forstærke det omkringliggende landskab ved at bygge et højhus på byens højeste punkt.

Samtidig ville man sikre, at trafikstøjen fra Randersvej ikke ville finde vej til boligerne.

- Den snegleformede bygning er en støjdæmper i sig selv. Den del, der vender ud mod Randersvej, har en glasfacade, som tager støjen væk fra boligerne. Samtidig bliver det de højst beliggende boliger i hele landet, siger Kim Herforth Nielsen, der samtidig forsikrer, at bygherrer Jens Richard Nielsen har finansieringen på plads.

Nedrivningen af de eksisterende Hotel La Tour kan allerede ske i år, men det afhænger af den offentlige høring af lokalplanen.