Spies genoptager rejser efter ejerkonkurs

Tirsdag morgen vil rejsebureaet Spies genoptage flyvningerne.

Thomas Cooks konkurs har ramt 1.400 Spies-kunder, som enten må blive hjemme fra ferie eller sidder strandet på deres feriemål. (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT)

Efter en dag med flykaos og strandede feriegæster genoptager Spies i morgen tirsdag flyvningerne.

Det skriver rejseselskabet på sin hjemmeside.

- Der er blevet arbejdet på højtryk hele mandagen for at få Thomas Cook Airlines Scandinavia tilbage i luften og dermed i normal drift. Vi kan nu meddele, at flyvningerne vil blive genoptaget fra tirsdag den 24/9.

Det er moderselskabet Thomas Cooks konkurs, der har fået flyene til at blive på jorden i dag.

Spies skriver også, at selskabet kunder vil få mere information på sms snarest.

- Hvis du har bestilt en rejse med udrejse tirsdag, vil dit fly afgå som planlagt. Skulle der ske en tidsændring, vil vi informere dig via sms. Er du på rejsemålet og venter på at komme hjem, vil du modtage et hjemrejsetidspunkt pr. sms.

Utrolig lettede

Hos Spies selv er de glade for at kunne sende fly på vingerne igen. Det fortæller selskabets kommunikationschef Lisbeth Nedergaard.

- Vi er simpelthen så lettede og glade over at kunne fortælle, at vi går på vingerne igen fra i morgen. Vi går tilbage til normalt program og danskerne kan komme på ferie, som de har regnet med, siger hun og kalder det seneste døgn for "utrolig turbulent."

Lisbeth Nedergaard, kommunikationschef for Spies, tør ikke spå om fremtiden, men forventer at flyvningerne er tilbage til normal fra nu af.

Lisbeth Nedergaard forventer at der fra i morgen vil være stabilitet fra Spies' side.

- Spies har en rigtig god forretning. Thomas Cook Airlines flyver igen, og vi forventer, at det bliver de ved med, siger hun.

Spies' administrerende direktør, Jan Vendelbo, siger til Ritzau, at selskabets licenser hos Thomas Cook Airlines Scandinavias fly er flyttet fra England til det nordiske selskab, og at det derfor er muligt at flyve igen.

178 år i branchen

Det britiske rejseselskab Thomas Cooks begærede i nat konkurs efter 178 år i rejsebranchen.

Selskabet, der i Danmark ejer Spies, har gennem længere tid været ramt af økonomiske problemer, og havde et akut behov for at få tilført 200 millioner pund (1,4 milliarder danske kroner), hvis det skulle fortsætte driften.

Men forhandlinger mellem ledelsen og selskabets kreditorer og private investorer endte søndag uden resultat.

Flere ferieklare danskere måtte tage skuffet hjem fra landets lufthavne, da det tidligt i morges stod klart, at konkursen betød, at Spies' flyvninger måtte blive på jorden.

For dem gælder det ifølge Spies, at rejsebureauet refunderer hele beløbet på pakkerejser for dem, der har købt en og nu ikke kan komme afsted på grund af Thomas Cooks konkurs.