Spinat fra Netto skyld i sjældne tarminfektioner

Op mod 20 danskere blev i marts smittet med den sjældne tarmbakterie, der var i frisk spinat.

Bladgrønt skal altid skylles grundigt inden brug, understreger Statens Serum Institut. (Foto: Gitte Kjærbøl © Scanpix)

Frisk spinat var skyld i sjældne tarminfektioner hos mindst 20 danskere i foråret, oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Instituttet har sammen med Fødevarestyrelsen ledt efter smittekilden til et sygdomsudbrud med den sjældne tarmbakterie Yersinia enterocolitica.

Synderen var frisk udenlandsk spinat købt i Netto i marts, og spinaten er også solgt i svenske supermarkeder, konkluderer instituttet.

- Vi er meget glade for, at vi har kunnet pege på en smittekilde. Selv om udbruddet er overstået, kan vi bruge denne viden til at forebygge, at det sker igen.

- Det er også en god anledning til at huske forbrugerne på, at bladgrønt altid skal vaskes grundigt, inden man spiser det, oplyser epidemiolog Luise Müller fra SSI.

Er man smittet med bakterien, vil man oftest opleve voldsom mavepine, feber og diarré. Symptomerne vil vise sig tre til syv dage efter, man er blevet smittet med bakterien, oplyser instituttet.

/ritzau/

Facebook
Twitter