Spindoktor er ikke på hemmeligt bånd

Presset på forsvarsminister Søren Gades spindoktor Jacob Winther bliver nu lettet en smule. Den hemmelige lydoptagelse, der efter sigende skulle kunne fælde ham, er nemlig ikke helt så belastende som først antaget.

Forsvarsminister Søren Gade sammen med sin pressechef Jacob Winther. (Arkivfoto) (Foto: © ERIK LUNTANG / EUP-IMAGES, s)

Presset på forsvarsminister Søren Gades spindoktor, Jacob Winther, bliver nu lettet en smule. Den hemmelige lydoptagelse, der efter sigende skulle kunne fælde ham, er nemlig ikke helt så belastende som først antaget.

Jacob Winther er blevet beskyldt for at have lækket fortrolige oplysninger om Jægerkorpset til TV2. Beskyldningen er blandt andet kommet fra filminstruktør Christoffer Guldbrandsen, der mener at være i besiddelse af en lydoptagelse, der utvetydigt skulle kunne dokumentere denne påstand.

Men DR Nyheder erfarer nu fra en fortrolig kilde, der har hørt optagelsen, at Jacob Winther slet ikke optræder på lydoptagelsen, og dermed er optagelsen måske slet ikke så belastende som hidtil antaget.

- Det sikreste bevis er selvfølgelig at høre det fra den person, det drejer sig om. Det autentiske fra personen selv, må være det bedste, siger advokat Jakob Arrevad til DR Nyheder.

Jacob Winther har bebudet en injuriesag mod Christoffer Guldbrandsen, og her vil lydoptagelsen formentlig blive afspillet. Spørgsmålet er så, om det er bevis nok, når Jacob Winther selv ikke optræder på optagelsen.

- Jo længere vi kommer fra håndgribelige beviser, jo mere skal en domstol jo vurdere, om det, der bliver lagt foran dem, er rigtigt, siger Jakob Arrevad.