Spiontjeneste har gemt et skjult budskab til hackere i annonce

De hackere, som gerne vil optages på Forsvarets Efterretningstjenestes hacker-akademi, bør kunne løse koden, mener FE-chef.

Ifølge Forsvarets Efterretningstjeneste skulle der være en skjult kode i den annonce, der skal forsøge at kapre ansøgere til det hacker-akademi, som går i luften til august. (© Forsvarets Efterretningstjeneste)

Hvis du kan knække koden i nedenstående annonce om Forsvarets Efterretningstjenestes hacker-akademi, er du sandsynligvis en af de personer, som spiontjenesten gerne vil have fingre i.

Det forklarer chef for efterretningstjenesten Lars Findsen til DR Nyheder.

- Jeg kan godt afsløre, at for dem, som har de rette forudsætninger, der vil der også være et skjult budskab i den annonce, som vi har opslået i dagspressen i dag. siger han.

Kan du knække koden i annoncen fra Forsvarets Efterretningstjeneste? (© Forsvarets Efterretningstjeneste)

Om man kan gennemskue det skjulte budskab, er dog ikke et krav for at søge ind på det såkaldte hackerakademi. Det kræver derimod, at man har et godt kendskab til hacking.

I FE’s egen pressemeddelelse beskrives de potentielle ansøgere som nogle, der i forvejen er blandt de bedste på deres felt.

Foruden veludviklede programmeringsfærdigheder skal ansøgere også have en høj matematisk eller logisk intelligens, kunne arbejde i et team, hvor der stilles høje krav, samt have en ren straffeattest.

Men ellers er der ingen deciderede typekrav til ansøgerne, forklarer Lars Findsen:

- Det kan være folk, som har en mere konventionel uddannelsesmæssig baggrund. Men det kan også være folk, som er helt autodidakte og aldrig har gået på en uddannelsesinstitution, men som bare har de egenskaber, der skal til.

  • Akademiets opgave bliver ikke at lære optagede at hacke, men at målrette tankegangen og kompetencerne, så de kan bruges i FE. Uddannelsen varer fire en halv måned og består af tre moduler:

  • Et basismodul om netværk, it-infrastruktur og avanceret sikkerhed

  • Et defensivt modul om, hvordan man forsvarer sig over for hackere

  • Et offensivt modul om egentlige hacker-teknikker.

  • Uddannelsen kommer til at foregå et hemmeligt sted i København.

  • Kilde: Forsvarets Efterretningstjeneste.

Facebook
Twitter