Sporarbejde: Kystbanen og S-togslinje lukker igen over sommeren

Over sommeren vil der kun køre togbusser på Kystbanen og Frederikssundslinjen.

(Arkiv) Der udføres spor og skinnearbejde på strækningen Svanemøllen-Hillerød, det skal der også udføres over sommeren på Kystbanen og Frederikssundslinjen. (Foto: Scanpix) (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Ligesom sidste år kører der ingen tog på Kystbanen mellem Helsingør og Hellerup.

I perioden fra fredag aften den 29. juni til og med søndag den 12. august vil der være indsat togbusser på strækningen.

S-togslinjerne C og H vil ligeledes mellem Valby og Frederikssund været lukkede i perioden 1. juni til 26. august. Også her vil der også blive indsat togbusser.

Men der er en mening med galskaben, forklarer Steen Neuchs Vedel, anlægsdirektør i Banedanmark, i en pressemeddelelse om renoveringen af Kystbanen:

- Fornyelsen af strækningen er en nødvendighed, da både spor, broer, kørestrøm og kabler er så slidte, at de skal udskiftes nu. Sidste år fik vi udskiftet en stor del af de slidte skinner, sveller og underlag på Kystbanen, og i år koncentrerer vi os om broarbejder, kørestrøm, afvanding og kabelarbejder, siger han.

Kystbanen blev, som flere måske husker, også renoveret sidste sommer, men Steen Neuchs Vedel forklarer, at Banedanmark i samarbejde med Pendlerklubben Kystbanen har valgt at opdele renoveringen af Kystbanen i to:

- Så anlægsarbejderne kun ligger i sommerferieperioden, hvor der traditionelt set er færre passagerer, der rejser med tog. Igen i år håber vi på passagerernes og naboernes forståelse, imens vi fremtidssikrer Kystbanen, forklarer han.

Når arbejdet er færdigt, kan togenes hastighed sættes op til strækningens almindelige hastighed på 100/120 km/t de steder, hvor den i dag er nedsat på grund af slidte skinner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk