Stadig busstrejke enkelte steder

De fleste busser kører igen som de skal. Enkelte steder på Sjælland har chaufførerne nedlagt arbejdet, mens busdriften på resten af Sjælland, i Hovedstaden, på Fyn og i Jylland kører normalt.

Busserne holdt stille mange steder over hele landet. Chaufførerne protesterede mod overenskomstforhandlingerne, der er gået i hårknude. (Foto: Jacob Hokland- DR Syd)

Langt de fleste steder kan man i dag igen tage bussen i skole eller på arbejde.

Chauffører på 50 buslinjer, der udgår fra Slagelse, Korsør og Holbæk har nedlagt arbejdet, men på resten af Sjælland kører busserne normalt, oplyser DR Sjælland.

Også på Fyn og i Jylland er busdriften næsten normal. Eneste undtagelse er Horsens, hvor al kørsel med bybusser blev indstillet ved 8-tiden.

Der er kun melding om faglige møder på Sjælland og i Jylland, men alle chauffører sidder igen bag rattet.

I går ramte en omfattende busstrejke hele landeti protest mod de fastlåste forhandlinger om en ny overenskomst for 42.000 chauffører.

Kravet er mere i løn og ligeløn

Chaufførerne kræver en lønstigning på 5,6 procent og lige løn for alle, uanset om man kører bus i København eller i provinsen. De københavnske chauffører får op mod 4.000 kroner mere om måneden end nogle af deres kolleger i provinsen.

I alt 2.400 chauffører nedlagde arbejdet i går, og de fik støtte fra næsten 300 havnearbejdere, viser en opgørelsen fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Chaufførerne truer med at køre busserne i garage igen, hvis de ikke får større tal på lønsedlen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter