Stærk kritik af alternativ behandlingsform

Injiva hedder en alternativ behandlingsform, som nu møder stærk kritik. Metoden er livsfarlig, siger tidligere behandler. Især psykisk syge, kræftpatienter og mennesker med spiseproblemer bruger behandlingsformen.

En gruppe af alternative behandlere, som kalder sig Injiva, bliver nu beskyldt for at bruge livsfarlige metoder på blandt andre psykisk syge, kræftpatienter og anorexi-patienter.

En tidligere behandler advarer nu mod metoden, oplyser TV AVISEN.

Selv nægtede hun flere gange at følge ledelsens anbefalinger om at bede klienterne droppe livsvigtig medicin. Men hun kender til andre behandlere, som gjorde det modsatte og på denne måde udsatte patienternes liv for fare, mener hun.

Lover helbredelse

- Problemet i Injiva er, at man bruger uetiske metoder og lover helbredelse, siger hun og har af den grund forladt behandlerkæden.

Gruppen af behandlere består af 27 mennesker med klinikker over hele landet. Et behandlingsforløb er overstået på få uger og koster mellem 3 og 15.000 kroner for to til seks behandlinger.

Det foregår typisk som en slags blanding af healing og samtaleterapi, hvor behandleren lægger hænderne forskellige steder på kroppen, mens man snakker med klienten om de følelser dette sætter i gang. På den måde løses der op for blokeringer, der ifølge behandlerne selv kan være årsag i fysiske eller psykiske lidelser.

Udsatte piger

Især piger med spiseforstyrrelser er udsatte, mener Kirsten Kallesøe, der er rådgiver i Landsforeningen for Pårørende til Spiseforstyrrede.

Hun er blevet ringet op af flere bekymrede pårørende, der har undret sig over at skulle betale 15.000 kroner forud for behandlingen. Der er umuligt at komme ud af en alvorlig spiseforstyrrelse på et par uger, siger Kirsten Kallesøe og frygter, at det kan få livsfarlige konsekvenser, at behandlerne ikke har faglig kompetence til at rådgive de alvorligt syge piger.

Rasende protest

Heller ikke hos Sammenslutningen af Alternative behandlere, har man tiltro til Injiva. Det er dybt kritisabelt at bede folk om smide medicin eller give håb om helbredelse, raser formand Allan Thestrup.

Stifteren af behandlergruppen i Danmark Stephanie Pagh er uforstående over for kritikken.

- Jeg ved, at det vi gør det er godt, siger hun.

Har du haft erfaringer med Injiva eller andre alternative behandlere så kontakt TVA@dr.dk

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk