Stærkt bevæbnet politi passer på kronprinsesse Mary

Burkinsk politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET) vogter den danske prinsesse og udenrigsminister Kristian Jensen, der er rejst til det vestafrikanske land.

Sikkerheden er i top, når kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen i øjeblikket bevæger sig rundt i Burkina Faso.

Turen var oprindeligt planlagt til januar, men blev udskudt, da et terrorangreb i hovedstaden Ouagadougou kostede 29 mennesker livet.

Både PET og burkinsk politi følger den danske delegation overalt, fortæller DR's korrespondent Mette Hybel, som er med på turen.

- Overalt vi går, bliver vi fulgt af burkinsk politi, der er svært bevæbnet, og hotellet, vi bor på, er bevogtet 24 timer i døgnet. Samtidig er PET hernede og passe på kronprinsessen, siger hun.

Fokus på ligestilling

Undervejs på turen besøger kronprinsessen og udenrigsministeren blandt andet en sundhedsklinik og skal tale med politikere om ligestilling og andre problemstillinger for landets kvinder.

- Formålet er, at kronprinsessen og jeg skal ned og se kampen for piger og kvinders rettigheder. Hvad vi kan gøre for at hjælpe dem med at få stærkere rettigheder, så de kan få en bedre position og en bedre fremtid, siger Kristian Jensen.

- Inden for de næste fire år smider den danske regering en milliard bistandskroner i Burkina Faso. Landet har en velfungerende regering, og en nyvalgt præsident, som har en såkaldt god demokratisk embedsførelse, siger Mette Hybel.

- Det betyder, at menneskerettigheder bliver implementeret, og han bekæmper korruption, så pengene gør gavn, hvor de skal.

Rejsen varer to dage og har været hemmeligholdt af sikkerhedsgrunde.

Facebook
Twitter