Stalking af din eks-kæreste på Facebook kan føre til psykisk skade

Det er fristende at spionere på ekskæresten via Facebook, men det kan føre til skade på følelser og psyke, viser ny forskning.

Det kan give psykisk skade, hvis man kigger sin kærestes billeder, statusopdateringer og venskaber igennem, viser forskning. (© Colourbox)

Facebook er privat-spioners legeplads, og det er let at følge med i, hvordan venner, bekendte og ekskærester klarer sig. Men stalking af ekskæresten kan være farligt for følelserne, skriver femalefirst.co.uk.

Selvom det virker harmløst, kan det være psykologisk og følelsesmæssigt skadeligt og hindrer dig i at komme videre.

Det viser en undersøgelse fra Brunel University i London, hvor man konkluderer, at personer, der stalker ekskæresten på Facebook, har svære ved at glemme følelserne.

- Vores undersøgelse viser, at udsættelse for en ekspartner gennem Facebook forhindre healingsprocessen efter et forhold, siger psykologen bag undersøgelsen Tara Marshall.

Facebook er derfor ikke så anderledes end den fysiske verden. Undersøgelsen fortæller om tidligere forskning, der viser, at 'offline-kontakt' med en tidligere romantisk partner kan gøre det svære at smide følelserne fra sig.

FacebookTwitter