Standser Christiania-demonstration

Demonstranter fra Christiania er blevet stoppet af politiet i den indre by i København. Demonstranterne vil hen til Slots- og Ejendomsstyrelsen, fordi den er begyndt at rive et hus ned på Christiania.

Demonstranter fra Christinia er blevet stoppet af politiet ved Vandkunsten i den indre by i København. Demonstranterne vil hen til Slots- og Ejendomsstyrelsen, men kampklædt politi holder dem nu i skak.

Ifølge DR Nyheders journalist på stedet er demonstrationen indtil videre foregået fredeligt og uden stenkast.

Politisk nedrivning

Beboerne i Fristaden er utilfredse med, at politiet tidligere på morgenen rømmede et hus på Christiania og senere ifølge beboerne brugte peberspray mod en gruppe personer.

På Christiania opfatter beboerne aktionen som rent politisk og henviser til en retssag, som begynder mandag. Her skal retten vurdere, om Christiania har vundet hævd på og fået evig brugsret til området.

Bygning overtræder fredningslov

Slots- og Ejendomsstyrelsens direktør afviser på et pressemøde, at der ligger en bevidst provokation bag nedrivningen.

- Der findes ikke noget videnskabeligt korrekt tidspunkt at gøre sådan noget på. Uanset hvornår det sker, vil christianitterne påstå, at der er tale om en bevidst provokation, siger Slots- og Ejendomsstyrelsens direktør, Carsten Jarlov.

Den bygning, der nu skal rives ned er en tilbygning til et hus på den fredede del af Christiania.

Tilbygningen er ifølge styrelsen både en overtrædelse af fredningslovgivningen og christianialoven. Tilbygningen er en første sal på bygningen Vadestedet på Norddyssen.

Facebook
Twitter