Staten skal sælge euforiserende cannabis til alvorligt syge

Patienter med sklerose eller stærke smerte kan fra 1. januar 2018 få rå topskud fra cannabisplanten.

Det har tidligere været uklart, hvilke cannabisprodukter, som skal gøres tilgængelige i en forsøgsordning, men ifølge Politiken bliver det rå topskud fra cannabisplanten med euforiserende effekt. (Foto: RAUL ARBOLEDA © Scanpix)

Fra 1. januar 2018 bliver rå grønne topskud med euforiserende effekt fra cannabisplanten i en hvid medicinplastbøtte udleveret til særlige patientgrupper på apoteket.

Det skriver Politiken søndag.

Det bliver patienter med eksempelvis stærke smerter eller sklerose, der kommer med i forsøgsordningen.

Tidligere på ugen blev det vedtaget at lave en forsøgsordning med såkaldt medicinsk cannabis. Det har hidtil været uklart, hvilke former for cannabisprodukter, der bliver tale om.

Politiken skriver søndag, at der bliver tale om egentlig rå topskud fra cannabisplanten med forskellige niveauer af det euforiserende aktive stof THC.

De danske myndigheder lægger op til at købe cannabisprodukter hos den statsgodkendte producent i Holland, Bedrocan BV.

Dansk Folkepartis sundhedsordning Liselott Blix er en af de politikere, der har presset på for at få den fireårige ordning igennem.

- Det er på samme måde, som narkomaner i dag kan få lægeordineret heroin, men hvor vi ikke ønsker, at heroin og morfin for eksempel bliver allemandseje, siger hun til Politiken.

I dag findes tre godkendte lægemidler med udtræk fra de euforiserende dele af planten.

Visse patientgrupper finder ikke de lovlige cannabisprodukter virkningsfulde nok. De har følt sig tvunget ud på det illegale marked. Det er disse patienter, politikerne nu vil hjælpe.

/ritzau/

Facebook
Twitter