Staten skyder ekstra penge i Århus-letbane

Regeringen lover Århus hjælp med udviklingsomkostninger til at bygge byens letbane. Det vil spare kommunen måske flere hundrede millioner kroner, siger rådmand.

Visualisering af Letbane i Århus (© Aarhus kommune)

Transportminister Hans Chr. Schmidt lover at skyde flere penge fra statskassen i en letbane ved Århus, end der hidtil har været lagt op til.

Løftet fra transportministeren indebærer, at staten er villig til at hæfte for udgifter i anlægsfasen til udvikling af letbanen, som ingen endnu ved, hvad kan løbe op i, oplyser Århus-rådmanden Laura Hay efter et møde med transportministeren.

- Det kan spare kommunen for måske flere hundrede millioner kroner, at staten nu vil tage medansvar endnu inden, der er lovgivet om letbanen, siger Laura Hay.

Århus Kommune budgetterer foreløbig med en udgift på 1,2 milliarder kroner. Staten - som operer med en større margen for uforudsete udgifter ved anlægsbyggeri - sætter udgiftsposten til 1,4 milliarder kroner.

Foreløbig har kommunen fundet en halv milliard kroner på budgettet, mens staten har tegnet sig for endnu en halv milliard kroner.

Facebook
Twitter