Staten vil have hurtigt internet til ubeboede øer

Myndigheder brugte tilsyneladende gamle data, da de stillede krav om top-internet på 5.000 adresser.

Den lille ø Hesselø i Kattegat er ubeboet og uden strøm. Alligevel kræver myndighederne, at den udstyres med internet i topfart. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Linda Kastrup)

Myndighederne kræver internet i topfart til flere øer, der har været ubeboede i årtier, skriver Berlingske.

Ifølge avisen har myndighederne brugt forældede data, da de stillede krav om høje internethastigheder på 5.000 danske adresser. Kravene er stillet som betingelse for, at teleselskaberne kan købe sig adgang til vigtige mobilsignaler.

Jakob Willer, direktør i telebranchens organisation Teleindustrien i Danmark, mener, kravene er spild.

- Det er et uansvarligt spild af samfundets ressourcer. Havde man så bare stillet krav om, at folk skulle kunne ringe efter hjælp, havde jeg forståelse for det, siger han til avisen.

Blandt de ubeboede øer er blandt andet Enehøje i Nakskov Fjord, hvor de sidste beboere flyttede fra i slutningen af 1990'erne og Hesselø i Kattegat, som ligeledes er ubeboet og uden strøm.

Flere af de 5.000 adresser har allerede forbindelser på over 20 Mbit/s. Det er den skillelinje, som regeringen har sat for, hvornår der skal være bedre dækning.

Her kræves en internetforbindelse på 50 Mbit/sekund som en del af den auktion over vigtige mobilfrekvenser, som regeringen har sat i høring.

Regeringen præsenterede i starten af marts et teleudspil, der skal sikre bedre dækning af mobiltelefoni og højere hastighed på bredbånd rundt i hele landet.

/ritzau/

Facebook
Twitter