Statens kriseberedskab aktiveret efter togulykke

Staten aktiverer sit krisestyringshold efter togulykke på Storebæltsbroen.

Den Nationale Operative Stab er aktiveret efter dagens ulykke. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Scanpix)

Den Nationale Operative Stab er gået i operationsberedskab for at håndtere både onsdagens voldsomme togulykke og en forhøjet vandstand. Det oplyser stabschef for Den Nationale Operative Stab, Per Jensen.

Onsdag morgen skete der en voldsom togulykke på Storebæltsbroen, da et passagertog blev ramt af dele af et godstog. Ifølge DSB har ulykken kostet seks mennesker livet. 16 er kvæstet.

Samtidig er der varslet stormflod i den sydlige del af Danmark omkring Lolland, Falster, Det Sydfynske Øhav og Lillebælt.

- I forbindelse med de to hændelser - togulykken og forhøjet vandstand - har Den Nationale Operative Stab indkaldt de nationale beredskabsmyndigheder til et møde, og vi er gået i operationsberedskab for at håndtere situationen på kort og langt sigt, siger stabschef Per Jensen.

Til særlige hændelser

Den Nationale Operative Stab (Nost) er en del af regeringens krisestyring og aktiveres ved større kriser og katastrofer. Den ligger under Rigspolitiet.

Stabens opgave er at forebygge og afværge fare for forstyrrelse af den offentlige fred og orden samt fare for borgerne og den offentlige sikkerhed.

Den etableres ved eksempelvis voldsomt uvejr, terrorangreb eller når opgaverne er så omfattende, at de ikke kan løses alene af de enkelte lokale beredskaber som eksempelvis brandvæsnet eller politiet.

Stabschef Per Jensen fortæller, at Banedanmark, DSB og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen også er indkaldt til mødet onsdag.

/ritzau/