Statsadvokaten overtager efterforskning i bestikkelsessag

Den verserende bestikkelsessag er så alvorlig, at Statsadvokaten overtager efterforskningen fra Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har overtaget ansvaret for efterforskningen af bestikkelsessagen i Region Sjælland.

- Det er en usædvanlig sag, der omfatter mistanke om blandt andet bestikkelse af ansatte hos en række offentlige myndigheder. Derfor har jeg efter en samlet vurdering besluttet, at ansvaret for efterforskningen bliver placeret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, oplyser rigsadvokat Ole Hasselgaard.

Anholdelserne af de 13 personer tirsdag morgen blev foretaget af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i samarbejde med SØIK, og en gruppe efterforskere og en anklager fra politikredsen vil derfor fortsat være tilknyttet efterforskningen for at "sikre kontinuitet og fastholde betydningsfuld viden om sagen".

Skal have fuldstændig afdækning

I sagen blev seks personer natten til i går varetægtsfængslet i fire uger mistænkt for at være  involveret i en sag om bestikkelse mellem private it-leverandører og offentligt ansatte i Region Sjælland.

- Varetægtsfængslingerne giver os arbejdsro til nu at komme dybere ind i denne her sag, der på mange måder er helt usædvanlig. Det er heldigvis sjældent, at vi i Danmark har sager om bestikkelse af offentligt ansatte. Derfor er det selvfølgelig en sag, som jeg giver allerhøjeste prioritet, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

- Vi skal have fuldstændig afdækning af, hvad der er foregået og om der er sket noget strafbart, som nogle skal stilles til ansvar for, fortsætter han.

Ifølge statsadvokaten vil der formentlig gå flere måneder før det står klart, om der bliver rejst en straffesag mod de sigtede.

Facebook
Twitter