Statsadvokaten ser nu på imamers ophold

Statsadvokaten skal se på om der er hold i de godt 25 anmeldelser som ligger hos Københavns Politi. De handler om imamerne, som rejste rundt i Mellemøsten med Muhammed-tegninger.

Den århusianske imam Ahmed Akkari har har optrådt i medier verden over som talsmand for muslimers protest mod Jyllands-Postens Muhammedtegninger. (Foto: © vvd, dr)

Godt 25 anmeldelser fra hele landet ligger på et skrivebord hos Københavns Politi. Men nu ryger de videre til Statsadvokaten for Særlige Internationale Straffesager.

Det er anmeldelser fra private, som har meldt de danske imamer til politiet, efter at imamerne har rejst rundt i Mellemøsten med Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

Statsadvokaten for Særlige Internationale Straffesager skal vurdere, om der er hold i sagerne.

- Hvis der skal iværksættes en efterforskning af sagen, så vil det betyde, at vi måske skal kigge på de udtalelser, der er fremsat i udlandet. Og der har Statsadvokaten for Særlige Internationale Straffesager et bedre grundlag, da de har lidt bedre erfaring med at efterforske i et internationalt miljø, siger vicekriminalinspektør Magnus Andresen fra Københavns Politi.

Statsadvokaten skal læse anmeldelserne igennem og vurdere, om der overhovedet er nok substans i anmeldelserne til at indlede en egentlig efterforskning.

- Det er stort set det samme, som bliver omtalt i anmeldelserne. Så vi har ikke behov for flere, siger Magnus Andresen.

Det er navngivne imamer fra blandt andet Det Islamiske Trossamfund, der er blevet anmeldt af private danskere for landsskadelig virksomhed mod Danmark på grund af deres rolle i Muhammedsagen. Det er primært deres udtalelser i forbindelse med rejsen rundt i Mellemøsten, som anmeldelserne drejer sig om.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a95cbc6187a21a24fb7cdb