Det har været en bekostelig omgang for statskassen, da danske soldater på skibet Esbern Snare i november endte i ildkamp med en flok formodede pirater i Guineabugten.
Fire blev dræbt af de danske styrker, og en femte faldt overbord og menes druknet. I alt fire blev taget til fange.
Èn af dem blev så hårdt såret, at dansk sundhedspersonale måtte amputere hans ene ben ombord på skibet.
De tre andre blev senere løsladt og sat på en gummibåd ud for Nigerdeltaet, da justitsminister Nick Hækkerup (S) i Danmark havde besluttet at frafalde en tiltale mod dem, fordi man ikke havde en udleveringsaftale med lande i området på plads.
Men den fjerde overlevende og sårede mand blev fragtet til Danmark 6. januar, fordi det ikke var forsvarligt at løslade ham til søs.
Og det har været dyrt.
Pengene er blandt andet gået til 14 politifolk fra Rigspolitiet, som blev sendt til Afrika blandt andet for at bevogte den sårede mand, mens han var indlagt på et hospital i Ghana. Den del har kostet statskassen en million kroner.
Derudover er der gået penge til fly, læge, diverse coronatest, transport, hotel og retsgenetiske undersøgelser. Samlet løber de udgifter op i 1,6 millioner kroner.
Selve efterforskningen af sagen herhjemme har også været omkostningstung.
Seks politifolk har brugt omkring 1.400 timer på efterforskningen, ligesom der er blevet brugt ressourcer til at rekvirere data fra mobiltelefoner, analyser af våben, patroner og fingeraftryk. Den del kostede en million kroner.
Justitsminister Nick Hækkerup har ikke ønsket at kommentere beløbets størrelse over DR Nyheder.
Snart eventuel tiltale
I begyndelsen af januar blev manden fragtet til Danmark. Her blev han fremstillet i et grundlovsforhør i Københavns Byret, hvor en dommer besluttede, at han skulle varetægtsfængsles.
Fængslingen blev forlænget to gange, og i dag skete det så for tredje gang.
Ved dagens retsmøde besluttede en dommer, at manden skal blive i sin celle frem til den 12. april. Herefter kan anklagemyndigheden formentlig sige noget om, hvorvidt der skal rejses tiltale eller ej.
- Vi har ganske få udeståender i sagen, så vi er ved at være helt færdige med efterforskningen, lød det fra specialanklager Karen Moestrup Jensen i retten.
Anklageren forklarede i retten, at Forsvarets helikopter optog ildkampen.
Normalvis kan forsvarsadvokater få det udleveret, men på grund af sikkerhedsforanstaltninger hos Forsvaret skal man møde fysisk op hos anklagemyndigheden for at se materialet, der er fire timer langt.
Hør anklageren fortælle mere her:
Forsvarer: Tynd sag
Mandens forsvarsadvokat, Jesper Storm Thygesen, mener ikke, at anklagemyndigheden har en specielt stærk sag. Netop fordi at de tre formodede pirater er blevet løsladt.
- Jeg hæfter mig ved tiltalefrafaldet ved de overlevende.
- Synspunktet herfra er, at alle skal behandles lige. Det er i hvert fald ikke noget, der bestyrker sagen mod min klient, at man uden videre og så hurtigt dropper sagen mod de andre.
Den 39-årige mand har tidligere forklaret, at han rigtig nok var på båden. Men han afviser, at der blev skudt først mod de danske styrker. I stedet var det omvendt, forklarede han.
- Vi så et skib, men vi vidste ikke, det var et krigsskib. Da vi nærmede os båden, skød helikopteren på os, og en af de andre sagde, at de prøver at slå os ihjel, lød det.
Ingen danske soldater kom noget til.
Den 39-årige er sigtet for drabsforsøg. Han nægter sig skyldig. Hans forsvarer har tidligere sagt, at han er "meget ulykkelig" over at være endt i Danmark.
Han har to børn i Nigeria.