Statsministeren indkalder Regeringens Sikkerhedsudvalg efter endnu en eksplosion

Efter endnu en eksplosion i København indkalder Mette Frederiksen særligt udvalg.

(Arkivfoto) Statsminister Mette Frederiksen (S) har valgt at indkalde Regeringens Sikkerhedsudvalg. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen (S) meddeler lørdag på Twitter, at hun indkalder Regeringens Sikkerhedsudvalg til møde.

Det sker efter den seneste eksplosion i København, der fandt sted natten til lørdag ved en lokal politistation på Nørrebro.

- København er blevet ramt af endnu en eksplosion. Heldigvis uden alvorlig personskade. Nørrebro er en bydel med mange beboere, så det er et rent mirakel, at det ikke gik meget værre, skriver statsministeren.

'Alvorligt'

Tirsdag aften var der også en eksplosion ved Skattestyrelsen på Østerbro.

Lørdagens eksplosion er den niende i København siden februar.

- Det er alvorligt. Jeg har derfor besluttet at indkalde Regeringens Sikkerhedsudvalg til et møde om sagen, meddeler Mette Frederiksen.

Sikkerhedsudvalget drøfter sager, der vedrører sikkerhedsmæssige spørgsmålet. Udvalget mødes efter behov.

I udvalget sidder Mette Frederiksen selv samt udenrigsminister Jeppe Kofod, justitsminister Nick Hækkerup, finansminister Nicolai Wammen og forsvarsminister Trine Bramsen.

Partier vil bive orienteret

S-regeringen vil på baggrund af de episoder, der er sket i denne uge, snart give en orientering til Folketingets partier.

Mette Frederiksen kalder lørdagens eksplosion ved politistationen på Nørrebro for "fuldstændig uacceptabelt".

- For politiets ansatte og landets borgere er det afgørende, at vi alle kan føle os trygge, når vi går på arbejde, og når vi bevæger os rundt i vores byer.

- Derfor har sagen selvfølgelig allerhøjeste prioritet for politiet, der allerede har iværksat en række tryghedsskabende tiltag - herunder har politiet øget deres tilstedeværelse på Nørrebro og etableret en midlertidig mobil politistation, siger statsministeren.

/ritzau/