Statsministeren indkalder til pressemøde i dag klokken 14

Pressemødet kommer, mens antallet af nye daglige smittetilfælde med coronavirus stiger.

Pressemødet bliver afholdt i Statsministeriet klokken 14. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen (S) har indkaldt til pressemøde om coronasituationen i Danmark. Pressemødet finder sted klokken 14.

Det oplyser statsministeriet i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvem der kommer til at deltage på pressemødet, eller om der vil blive præsenteret nye initiativer for at stoppe udbredelsen af smitte med coronavirus i Danmark.

Pressemødet falder, på et tidspunkt hvor antallet af nye daglige tilfælde af coronavirus er blevet ved med at vokse.

Det er bare to dage siden, at der blev præsenteret nye tiltag i et forsøg på at stoppe smitten i hovedstadsområdet, der i øjeblikket er hårdt ramt af smitteudbredelse.

De tiltag betød, at der fra i går blev indført krav om mundbind for stående på barer, restauranter og cafeer i hovedstadsområdet. Samtidig skal restaurationer i København og 16 omkringsliggende kommuner skal lukke klokken 22.

Det er heller ikke mere end halvanden uge siden, at forsamlingsforbuddet i hovedstadskommunerne blev sænket fra 100 til 50 personer.

Det er ikke kun i hovedstadsområdet, at flere og flere er blevet konstateret smittet med coronavirus. Det gælder også i Nordjylland, og indenfor den seneste uge er der blevet konstateret mindst et tilfælde af coronavirus i stort set alle landets kommuner.

Artiklen fortsætter under grafikken.

De stigende smittetal er også begyndt at smitte af på antallet af indlagte med coronavirus.

Fra starten af august og en måned frem har antallet ligget meget stabilet, men i løbet af de seneste 14 dage er antallet af indlagte med coronavirus steget fra 18 personer til 60 personer.

Facebook
Twitter