Statsministeren snart klar med tiltag mod terror

Om ganske snart vil statsministeren og justitsministeren komme med tiltag for at imødegå terror.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i et-minuts stilhed tirsdag på Christiansborg. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Der går efter alt at dømme ikke lang tid, inden statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S) præsenterer nye tiltag, Politiets Efterretningstjeneste og andre relevante myndigheder kan gøre brug af i bekæmpelsen af terror.

Statsministeren bad allerede i begyndelsen af januar - efter angrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo - myndighederne svare på, om de har brug for flere penge eller andre ressourcer.

"Ganske kort tid"

Og det arbejde er snart tilendebragt, slår hun fast tirsdag efter weekendens angreb i København, der kostede to civile livet, mens fem politifolk blev såret, da en mand skød ved et debatarrangement og siden ved synagogen i Krystalgade.

- Det er jo velkendt, at jeg efter angrebene i Frankrig bad myndighederne om at kigge på, om der er behov for yderligere ressourcer eller redskaber til at bekæmpe terror.

- Og der vil vi ganske snart melde tilbage, hvad der kan være behov for i den henseende, siger statsministeren og understreger, at det vil ske inden for "ganske kort tid".

Helle Thorning-Schmidt afviser at "gå nærmere ind i det på nuværende tidspunkt".

Flertal for redegørelse

Hun ønsker, at myndighederne nu får arbejdsro og opfordrer generelt til at "slå koldt vand i blodet".

Et flertal i Folketinget har krævet en redegørelse af forløbet, hvilket Socialdemokraterne også bakker op om.

- Der er to vigtige ting. For det første, at politiet får lov til at gennemføre sin efterforskning. Der er fortsat mange spørgsmål, der skal besvares, og det er det vigtigste på nuværende tidspunkt.

- Dernæst vil der også rutinemæssigt være en gennemgang af, hvad der er sket, og hvad man eventuelt kunne forbedre - det vil være en naturlig ting, siger Thorning.

Den formodede attentatmand blev skudt af politiet tidligt søndag morgen

/ritzau/