Status på coronavirus lige nu

Se de nyeste tal om coronavirus i Danmark her.

(© AFP or licensors)

I denne artikel kan du få det fulde overblik over de seneste tal for coronasmitten i Danmark - vi opdaterer løbende.

Hvis du vil se detaljer om udbredelsen i resten af verden, kan du klikke her.

Der er mange grafikker i denne artikel, så det kan tage et øjeblik at loade dem. Hav tålmodighed med os.

Hvordan går det med vaccinerne?

Vaccinerne er begyndt at komme til landet, og de ses som nøglen til at komme tilbage til en mere normal tilværelse. Der er brug for, at op mod 60-80 procent af befolkningen vaccineres, før vi når endemålet med flokimmunitet. Der bør dog være en markant effektdødsfald og indlæggelser langt tidligere, da det er de mest sårbare, der vaccineres først.

De mest sårbare grupper og sundhedspersonale vaccineres først. Du kan læse mere om planen for vacinationer her.

Hvor mange er døde og indlagte?

I graferne herunder opdaterer vi løbende antallet af indlagte per dag, det totale antal smittede og dødsfald herhjemme.

Grafen herunder viser, hvor mange danskere der er indlagt på sygehus på med coronavirus. Tallet er ekstremt vigtigt at holde øje med, da myndighedernes største bekymring er, at hospitalerne bliver overbebyrdede og får svært ved at tage sig af alle alvorligt syge.

Sundhedsstyrelsen vurderer, at der kan være 3-400 indlagte uden at det har konsekvenser for andre patientgrupper. Bliver tallet højere, kan det for eksempel gå ud over planlagte operationer. Der kan maksimalt håndteres 1.300 patienter i en kortere periode. Hvis man kommer op på så mange, er der risiko for aflysninger af hjerte- og kræftoperationer og muligvis også akutte operationer.

Hvor mange er smittet?

Tallet for smittede er mere usikkert end indlæggelser, fordi en del smittede ikke har symptomer og derfor aldrig bliver testet. Desuden afhænger det til en vis grad også af, hvor mange der bliver testet. Man skal passe på med at sammenligne med foråret, hvor der var et stort mørketal af smittede, der aldrig blev testet.

Hvad med mit lokalområde?

Statens Serum Institut opdaterer løbende, hvor mange patienter i de enkelte kommuner og sogne, der er blevet testet positiv for coronavirus.

Tallene for nye smittede den seneste uge holdes der særligt øje med for at følge epidemiens udvikling.

Fra den 12. april er der indført et nyt system, hvor der automatisk lukkes ned for skoler, fritidsaktiviteter og lignende, hvis smitten når et bestemt niveau.

Hele kommuner lukkes ned, hvis den såkaldte testkorrigerede incidens kommer over over 300. Den udregnes ved at tage antal smittede pr. 100.000 indbyggere i kommunen den seneste uge og justere det for antallet af test i perioden.

Enkelte sogne kan også blive lukket ned efter de nye regler. Det sker, hvis sognet overskrider tre grænser på én gang:

  • Mere end 600 smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge.

  • Mere en 20 smittede personer.

  • En positivprocent over 3,0 (antal smittede ift. antal test den seneste uge).

Du kan følge udviklingen i de enkelte sogne i artiklen her:

Det kan godt være lidt abstrakt med testkorrigerede smittetal Hvis du vil se de faktiske smittetal for en kommune den seneste uge, kan du klikke på kortet her:

Hvad er status uden for Danmark?

Coronavirusset har spredt sig over hele verden, efter at det første tilfælde blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i det østlige Kina.

Verdenssundhedsorganisationen WHO betegner det som en pandemi, og mange lande er reelt lukket ned. I rigtig mange lande stiger antallet af smittede meget hurtigt.

Antallet af smittede kan være en dårlig målestok til at sammenligne lande, da nogle tester langt flere mennesker end andre.

Dødstal er mere sammenlignelige, selvom de ikke er perfekte, da de jo også kræver, at en afdød bliver testet og registreret.

Her kan du se, hvor mange corona-relaterede dødsfald der har været i Danmark og de hårdest ramte lande.

Du kan finde mange flere internationale tal her:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk