Status på coronavirus lige nu

Se de nyeste tal om coronavirus i Danmark her.

(© AFP or licensors)

I denne artikel kan du få det fulde overblik over de seneste tal for coronasmitten i Danmark - vi opdaterer løbende.

Hvis du vil se detaljer om udbredelsen i resten af verden, kan du klikke her.

Der er mange grafikker i denne artikel, så det kan tage et øjeblik at loade dem. Hav tålmodighed med os.

Hvordan går det med vaccinerne?

Vaccinerne er begyndt at komme til landet, og de ses som nøglen til at komme tilbage til en mere normal tilværelse. Der er brug for, at op mod 60-80 procent af befolkningen vaccineres, før vi når endemålet med flokimmunitet, men selv små procenter kan gøre en forskel i smittespredningen.

De mest sårbare grupper og sundhedspersonale vaccineres først. Du kan læse mere om planen for vacinationer her.

Hvor mange er døde og indlagte?

I graferne herunder opdaterer vi løbende antallet af indlagte per dag, det totale antal smittede og dødsfald herhjemme.

Grafen herunder viser, hvor mange danskere der er indlagt på sygehus på med coronavirus. Tallet er ekstremt vigtigt at holde øje med, da myndighedernes største bekymring er, at hospitalerne bliver overbebyrdede og får svært ved at tage sig af alle alvorligt syge.

Sundhedsstyrelsen har tidligere vurderet, at det i allerværste fald vil være muligt at frigøre lidt over 1.000 intensivpladser med respiratorer til coronapatienter. Der skal dog langt mindre til, før sundhedsvæsnet bliver nødt til at aflyse planlagte operationer og flytte patienter rundt i landet.

Hvor mange er smittet?

Tallet for smittede er mere usikkert end indlæggelser, fordi en del smittede ikke har symptomer og derfor aldrig bliver testet. Desuden afhænger det til en vis grad også af, hvor mange der bliver testet. Man skal passe på med at sammenligne efterårets smitte med foråret, hvor der var et stort mørketal af smittede, der aldrig blev testet.

Hvad med min kommune?

Statens Serum Institut opdaterer løbende, hvor mange patienter i de enkelte kommuner, der er blevet testet og har fået bekræftet, at de har Covid-19, altså den sygdom man får af coronavirus.

Tallene for nye smittede den seneste uge holdes der særligt øje med for at følge epidemiens udvikling. Hvis der er mere end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere, er det over myndighedernes bekymringsgrænse. Du kan se de nyeste tal for din kommune nedenfor.

Du kan også se udviklingen i smitte over tid i din kommune her:

I grafen nedenfor kan du se, hvor stor en andel af dem, der er blevet testet i din kommune, der har været positive for coronavirus.

Hvem er det, der rammes hårdest?

Det er fortsat uvist, præcis hvor dødelig sygdommen er, men der er ingen tvivl om, at det især er de mest sårbare, der går værst ud over. En meget stor del af de døde kæmpede i forvejen med andre sygdomme, viser de danske tal.

Hvor gamle er de, der bliver konstateret smittet?

Statens Serum Institut holder øje med alder og køn på dem, der er blevet testet og har fået bekræftet Covid-19. De adskiller sig markant fra gruppen af patienter, der bliver indlagt med sygdommen.

Hvad er status uden for Danmark?

Coronavirusset har spredt sig over hele verden, efter at det første tilfælde blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i det østlige Kina.

Verdenssundhedsorganisationen WHO betegner det som en pandemi, og mange lande er reelt lukket ned. I rigtig mange lande stiger antallet af smittede meget hurtigt.

Antallet af smittede kan være en dårlig målestok til at sammenligne lande, da nogle tester langt flere mennesker end andre.

Dødstal er mere sammenlignelige, selvom de ikke er perfekte, da de jo også kræver, at en afdød bliver testet og registreret.

Her kan du se, hvor mange corona-relaterede dødsfald der har været i Danmark og de hårdest ramte lande.

Du kan finde mange flere internationale tal her:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter