Status på coronavirus lige nu

Se de nyeste tal om coronavirus i Danmark her.

(© AFP or licensors)

I denne artikel kan du få det fulde overblik over de seneste tal for coronasmitten i Danmark - vi opdaterer løbende.

Hvis du vil se detaljer om udbredelsen i resten af verden, kan du klikke her.

Der er mange grafikker i denne artikel, så det kan tage et øjeblik at loade dem. Hav tålmodighed med os.

Hvordan går det med vaccinerne?

Vaccinerne er begyndt at komme til landet, og de ses som nøglen til at komme tilbage til en mere normal tilværelse.

Hvor mange er døde og indlagte?

I graferne herunder opdaterer vi løbende antallet af indlagte per dag, det totale antal smittede og dødsfald herhjemme.

Grafen herunder viser, hvor mange danskere der er indlagt på sygehus på med coronavirus. Tallet er ekstremt vigtigt at holde øje med, da myndighedernes største bekymring er, at hospitalerne bliver overbebyrdede og får svært ved at tage sig af alle alvorligt syge.

Sundhedsstyrelsen har tidligere vurderet, at der kan være 3-400 indlagte uden at det har konsekvenser for andre patientgrupper. Bliver tallet højere, kan det for eksempel gå ud over planlagte operationer. Der kan maksimalt håndteres 1.300 patienter i en kortere periode. Hvis man kommer op på så mange, er der risiko for aflysninger af hjerte- og kræftoperationer og muligvis også akutte operationer.

Hvor mange er smittet?

Tallet for smittede er mere usikkert end indlæggelser, fordi en del smittede ikke har symptomer og derfor aldrig bliver testet. Desuden afhænger det til en vis grad også af, hvor mange der bliver testet. Man skal især passe på med at sammenligne med foråret 2020, hvor der var et stort mørketal af smittede, der aldrig blev testet.

Hvad med mit lokalområde?

Statens Serum Institut opdaterer løbende, hvor mange patienter i de enkelte kommuner og sogne, der er blevet testet positiv for coronavirus.

Disse tal har tidligere kunnet føre til nedlukninger af sogne og kommuner, men fra 1. september gælder reglerne om automatiske nedlukninger ikke længere.

Her i artiklen kan du dog stadig følge de daglige tal for smitten i det sogn, du bor i. Kortet nedenfor opdateres automatisk.

Hvis du vil se registrerede smittede i en kommune den seneste uge, kan du klikke på kortet her:

Hvad er status uden for Danmark?

Coronavirusset har spredt sig over hele verden, efter at det første tilfælde blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i det østlige Kina.

Verdenssundhedsorganisationen WHO betegner det som en pandemi, og mange lande er reelt lukket ned. I rigtig mange lande stiger antallet af smittede meget hurtigt.

Antallet af smittede kan være en dårlig målestok til at sammenligne lande, da nogle tester langt flere mennesker end andre.

Dødstal er mere sammenlignelige, selvom de ikke er perfekte, da de jo også kræver, at en afdød bliver testet og registreret.

Her kan du se, hvor mange corona-relaterede dødsfald der har været i Danmark og de hårdest ramte lande.

Du kan finde mange flere internationale tal her:

Facebook
Twitter