Stedfar skal ni år i fængsel for dødsvold mod lille dreng

31-årig skal idømmes ni års fængsel for vold med døden til følge. Den dømte er forsvundet fra retten, og politiet leder efter ham.

Politiet efterlyser den 31-årige Jesper Hovgaard, som tidligere på dagen ved Vestre Landsret i Sønderborg blev kendt skyldig i vold med døden til følge mod sin 17 måneder gamle stedsøn, Noah.

Men inden domsafsigelsen forsvandt Jesper Hovgaard fra retten.

Her er han blevet idømt ni års fængsel. Derudover skal han betale 100.000 kroner i erstatning til Noahs mor og betale sagens omkostninger. Det skriver JydskeVestkysten i sin livedækning fra retsmødet.

Den lille dreng mistede livet tilbage i 2016 i sit hjem i Storegade i Sommersted i Sønderjylland. Obduktionen viste, at han havde brækket 10 ribben og havde adskillige læsioner i bryst- og bughulen.

Tilbage i marts frifandt et flertal ved Retten i Sønderborg manden for anklagen om vold med døden til følge. Den afgørelse valgte anklagemyndigheden imidlertid at anke til Vestre Landsret.

Og her nåede dommere og nævninge i dag frem til det stik modsatte resultat.

Forsvandt fra retten

Efter at landsretten tidligere på dagen afsagde sin kendelse, valgte den tiltalte - og nu altså også skyldige Jesper Hovgaard - at forlade retten.

Der er ikke nogen, der har hørt fra ham siden, fortæller hans forsvarer, Gert Dyrn, efter at retssagen i Sønderborg er slut.

- Han gik ud på parkeringspladsen sammen med sin familie og sin kæreste, og så fik jeg at vide, at de ville gå op og hente noget at drikke, og så har jeg ikke set ham siden.

- Jeg håber, at jeg hører fra ham snart. Lad mig sige det på den måde, at han var jo meget knust over det udfald, som det fik, siger advokaten ifølge Ritzau.

Politiet leder efter ham - var ikke på sin adresse

Inde i retslokalet meddelte retsformanden ifølge JydskeVestkystens livedækning, at retssagen fortsatte, selv om den tiltalte var væk.

Stedfaren var altså ikke tilstede under domsafsigelsen.

Efter at dommen faldt, valgte Syd- og Sønderjyllands Politi at efterlyse den dømte, Jesper Hovgaard, oplyser vagtchef Ole Aamann.

- Nu er der afsagt dom i landsretten, derfor har vi valgt at starte en eftersøgning, siger han.

Her i eftermiddag har politiet ledt efter ham på hans adresse.

Men der var han ikke, oplyser vagtchefen til DR Nyheder kort før 18:30 mandag.

Hvordan kunne det ske?

Når det var muligt for Jesper Hovgaard at forlade retten og køre sin vej, skyldes det, at han ikke var varetægtsfængslet længere. Han blev løsladt efter frifindelsen i byretten.

Det forklarer Annette Wolf Pedersen, der var senioranklager i landsretten.

- Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det sædvanlig praksis, men nu var han ikke fængslet op til retsmødet i dag. Derfor var han jo en fri mand og kunne som sådan komme og gå, siger hun.

Situationen havde været anderledes, hvis han var varetægtsfængslet, understreger hun.

- Det var han ikke. Derfor var der ikke noget usædvanligt i, at kan kunne have mulighed for at forlade retslokalet, siger hun.

Troede først det var lungebetændelse

Drengen Noahs død var i første omgang noget af et mysterium. I pressen fortalte hans mor, Jeanette Ry, om, hvordan hun tog afsked med sit barn, som lægerne først troede led af lungebetændelse.

- Der var intet, jeg kunne gøre. Jeg kunne kun se på Noah, der lå i gangen, mens lægerne og ambulancefolkene kæmpede for at redde hans liv, sagde Jeanette Ry til JydskeVestkysten tilbage i februar 2017.

- Til sidst sagde de til mig, at hans eneste chance - og den var meget lille - var at flyve ham i helikopter til Rigshospitalet, fortalte Jeanette Ry dengang.

Da drengen blev erklæret død på hospitalet, troede Jeanette Ry, at det var på grund af lungebetændelse. Men obduktionen afslørede, at den lille krop var fuld kvæstelser.

Politiet valgte på den baggrund at anholde den 31-årige mand, som på det tidspunkt var kæreste med Jeanette Ry. Han nægtede sig skyldig og fik altså medhold i byretten. Men nu står han til en straf på flere års fængsel.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter